Skocz do zawartości

[skuwacz-rozkuwacz] Czy ten będzie dobry?

szliri

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawa jest prosta. Jeśli można kupić zapasowe piny w dobrej cenie to znaczy że będzie dobry a jeśli nie można to szukaj innego. Jednorazowe skuwacze to kasa wyrzucona w błoto. Pin prędzej czy później złamie się w każdym skuwaczu.

Napisano

Mam taki sam. Kupiłem jakiś czas temu na allegro za 9.99zł. Co prawda to prawda jedna część mi się ułamała czy coś (pin z jednej strony), ale nadal go używam i spełnia swoją funkcję. Rozkuwałem, skuwałem, skracałem łańcuch i daje rade jak na razie. W sumie nie jest zbyt dużo używany, bo kupiłem go z myślą aby samodzielnie móc założyć spinkę do łańcuchów, która spełnia rolę rozkuwacza i skuwacza.

Napisano

na kilka kilkanaście razy będzie ok ale ogólnie nie jest super. Jeśli ścigasz się trochę pomyśl nad scyzorykiem z rozkuwaczem ja osobiście polecam z nie wymiennym lub wkręcanymi pinami zapasowymi bo ten nie ma tak naprawdę wymiennych a przynajmniej mi ta sztuka się nie udała

Napisano

No dokładnie. Po kiego się bawić w skuwanie jak za parę groszy można mieć wielorazową i bezproblemową spinkę.

Chyba, że dla kogoś 5-10zł to majątek. :icon_mrgreen:

Napisano

Żeby założyć spinkę wystarczy się przejść do serwisu i grzecznie zapytać czy nie poświęcą Ci 10 sekund; koszt od 0 do 5zł. Za to jak zerwiesz łańcuch w lesie 40 km od domu to spinka Ci nie pomoże a tani skuwacz właśnie wtedy postanowi się złamać : )

Napisano

Witam.

Ja posiadam TEN i mogę go z czystym sumieniem polecić ma wymienny pin który jest w zestawie jest rozkręcany co ułatwia jego schowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...