szliri Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 http://allegro.pl/skuwacz-rozkuwacz-lancucha-tani-i-mocny-wyprz-i1386960534.html co o nim sądzicie, wygląda solidnie a cena niska, warto go kupić czy poszukać czego innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Zdecydowanie odradzam. Jeden z najtańszych ale i najgorszych skuwaczy. Pin łamie się wyjątkowo szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 A ja go polecam. Chyba ze 20 razy skuwałem/rozkuwałem nim łańcuch a skuwacz nadal jak nowy, no i po rozkręceniu zajmuje mało miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Sprawa jest prosta. Jeśli można kupić zapasowe piny w dobrej cenie to znaczy że będzie dobry a jeśli nie można to szukaj innego. Jednorazowe skuwacze to kasa wyrzucona w błoto. Pin prędzej czy później złamie się w każdym skuwaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 możecie coś polecić w przyzwoitej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Mam taki sam. Kupiłem jakiś czas temu na allegro za 9.99zł. Co prawda to prawda jedna część mi się ułamała czy coś (pin z jednej strony), ale nadal go używam i spełnia swoją funkcję. Rozkuwałem, skuwałem, skracałem łańcuch i daje rade jak na razie. W sumie nie jest zbyt dużo używany, bo kupiłem go z myślą aby samodzielnie móc założyć spinkę do łańcuchów, która spełnia rolę rozkuwacza i skuwacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 to może jednak zaryzykuje potrzebny mi jest tylko do wyczyszczenia łańcucha więc może warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 na kilka kilkanaście razy będzie ok ale ogólnie nie jest super. Jeśli ścigasz się trochę pomyśl nad scyzorykiem z rozkuwaczem ja osobiście polecam z nie wymiennym lub wkręcanymi pinami zapasowymi bo ten nie ma tak naprawdę wymiennych a przynajmniej mi ta sztuka się nie udała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Jak już rozkujesz, to kup spinkę za 5zł i możesz wtedy rozkuwać i skuwać łańcuch ile chcesz i to dwoma palcami, bez użycia narzędzi. Ja tak zrobiłem i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 No dokładnie. Po kiego się bawić w skuwanie jak za parę groszy można mieć wielorazową i bezproblemową spinkę. Chyba, że dla kogoś 5-10zł to majątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 tylko żeby założyć tą spinke trzeba rozkuć łańcuch Kupię zatem rozkuwacz i spinkę Dzięki za wszystkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Żeby założyć spinkę wystarczy się przejść do serwisu i grzecznie zapytać czy nie poświęcą Ci 10 sekund; koszt od 0 do 5zł. Za to jak zerwiesz łańcuch w lesie 40 km od domu to spinka Ci nie pomoże a tani skuwacz właśnie wtedy postanowi się złamać : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Najlepszą opcją będzie wziąć taki,który zresztą sam posiadam. Mały, poręczny (mieści się idealnie w małej torebce) i solidnie wykonany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam. Ja posiadam TEN i mogę go z czystym sumieniem polecić ma wymienny pin który jest w zestawie jest rozkręcany co ułatwia jego schowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.