exocet Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Zgadzam się, jak wyśle to nie ma problemu, ale mam coraz wieksze obawy, wcześniej na emaile odpowiadał - teraz juz nie, telefon kontaktowy też nie odbierany.. byłam wczoraj wieczorem na Policji i poradzili żebym przynajmniej tydzień poczekał, fakt jak juz to zgłosze to bedzie czasochłonne, ale tematu tak nie zostawie.. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 no niestety nie ma na co czekać , dziś idzie zgoszenie o popełnieniu przestepstwa, powód - w zasadzie już mój przedmiot został wystawiony ponownie : szosa Jamis ventura sport alu/carbon na sora!wys 0 (1501184659) ale, z innego sprzedajacego : NaChwilke_2010 , wcześniej sie nazywał NaChwilE_2010 - uwaga oszust !!! a ja ku.., w robocie mam poblokowane Allegro i nawet zgłośic od razu nie mogę.. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioo Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Zgłaszaj sprawę na policje bez żadnych obaw, oszustwo to przestępstwo ścigane z urzędu. Jak z twojego zgłoszenia zostanie wszczęte dochodzenie i dostaniesz numerek RSD, masz podstawę do wystąpienia do allegro w ramach „programu ochrony kupujących” o zwrot kasy Chyba ze wcześniej koleś ci wyśle ten rower albo zwróci pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 w/g mnie zwrot kasy to ostateczność, chcialbym dostać wylicytowany przedmiot.. agresja = 10 !! pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Nie powinno się kopać leżącego, ale w sumie to jeszcze nie leżysz na łopatkach tylko twardo działasz w swojej sprawie, więc mimo wszystko powiem: Licytowałeś u użyszkodnika z kontem junior, z komentarzami za sprzedaż pozytwynymi/negatywnymi 14/7 w dodatku niepotrafiącego poprawnie napisać Częstochowa, więc czego się spodziewałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 wiesz z zasady ufam ludziom , po drugie jestem chroniony jako kupujący prawem, .. pierwszy raz zdarzyło mi się że ktoś chciał mnie oszukać na Allegro, a teraz fakty - miło i szybko sprawa zgłoszona na Policję, zgłoszona do działu prawnego Allegro, sprzedający poinformował mnie drogą mailową ze przedmiot jest uszkodzony i chce odesłać kasę, mam to gdzieś, chce wylicytowany produkt.. aa, dostałem negatywa , tego też nie zostawimy.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Walcz o przedmiot, nagle się uszkodził? Jak dojdzie do rozprawy sądowej to będzie się wtedy tłumaczył w jaki sposób się uszkodził, ja bym tego nie podarował. Na allegro ostatnio to co się dzieje to kpina, juz wiele ten serwis stracił w moich oczach, ale prawda jest taka, że cieżko mi z niego zrezygnować, bo gdzie znajdę tyle aukcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 zacząłem kupować na ebay-u , to chyba jedyne rozwiązanie pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 12 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 kończąc temat - kasa oddana, konto oszusta zawieszone, sprawa na Policji w toku.. Niestety Allegro nie skasowało negatywu, który otrzymałem mimo wyczerpującego opisu transakcji i w/g mnie jednoznacznej winy sprzedającego - no ale takie właśnie jest allegro..... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
annaja Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Podejrzewam, że twój kontrahent zbył towar komuś innemu a nie odwołał aukcji. Ludzie tak robią niestety. Ja miałam takie przypadki dwa. Też chciałam zgłosić sprawę policji ale powiedzieli, że to kwestia roszczeń cywilnoprawnych. Co gorsza, na zwrot kasy czekałam ponad miesiąc a facet nie odbierał telefonów i nie odpisywał na maile. Także nie jesteś pierwszy i niestety nie ostatni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Rower przyszedł w czwartek, kasę wpłaciłem wcześniej ponownie, tym razem czekałem na wysyłkę 10 dni.. .Stan roweru.., nie tak dobry jak w opisie, powalczę jeszcze o zwrot części kasy. Rower kupiłem generalnie za 50zł taniej. Opłaca sie jednak zgłaszać na allegro ale też na policję. Jak napisałem do gościa że zgłosiłem na Policji to mnie wyśmiał. No to podałem nr zgłoszenia i telefon do prowadzącego sprawę - parę dni później zadzwonił i powiedział że wysyła. Rower już mu sie naprawił bo to tylko dętka była uszkodzona . Allegro też wysłało do sprzedającego prośbę o wyjaśnienie sporu. Mają dział prawny i to oni wysyłają takie pisma. Jak dla mnie koleś się wystraszył i tyle, wiec warto cisnąć. Mnie zależało na wylicytowanym przedmiocie, a nie na zwrocie kasy. W poniedziałek zawiadomię policję o dostawie. Moja sprawę przyjęli i być może była już jakaś interwencja. Tym bardziej że napisało do mnie jeszcze dwóch poszkodowanych , który poleciłem zgłosić zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.