Skocz do zawartości

[mostek] Wymiana mostka na nowy

Matrixowo

Rekomendowane odpowiedzi

no i tak, dzisiaj mogę wam powiedzieć dokładnie jaki mam mostek.

90mm +17 stopni. Założony max do góry. podkładka ma chyba z 10 mm.

Tak więc muszę kupić mostek 120mm chyba wystarczy co? do tego taki +-6 stopni i założyć najniżej jak się da?

do tego muszę jednak kupić dłuższą sztycę pod siodełko, ale to dopiero po zmianie mostka i zobaczeniu jak teraz będzie mi się jeździło.

Jakiej propozycje?

Proponuję pokombinować z mostkami TRUVATIV XR. Nie są drogie, więc jak nie będzie pasować to nie będzie tak bardzo żal. Tu jest 120 mm z kątem 6 stopni. Nie patrz na zdjęcie bo to jest tylko poglądowe dla całej serii. Ja nam 105 mm, 12 stopni z samego mostka jestem zadowolony, ale niedługo będę musiał zmienić na coś krótszego, bo jakoś tak bardzo pochylona pozycja mi nie leży. Mam zamontowanego ujemnie.

A ja patrzę na te dwa mostki Ritchey i się zastanawiam w czym jeden od drugiego będzie lepszy/gorszy... Jednak Carbon to carbon, ale znowu waga idzie w górę. Co wy byście wybrali i ewentualnie dlaczego? Ritchey mostek PRO 4-axis Carbon 120mm/31.8mm 2010

Ritchey mostek WCS 4-axis wet-black 120mm/31.8mm

Jak już wydasz 200 zł za węglowy mostek który waży tyle co 2 aluminiowe to nie dość że będziesz mógł zaimponować wszystkim znajomym to jeszcze na pewno poprawisz średnią prędkość o co najmniej 5 km na godzinę. Sam wiesz ... co karbon to karbon. :thumbsup:

właśnie też to zauważyłem, że mostki z carbonu są dużo cięższe od tych bez. No ale w jakimś celu daje się ten carbon na aluminium w mostkach no i cena, hmmm od takiej jak w linku po 400zł.

Ja tam wierze w to, że ten carbon coś daje w tych mostkach, inaczej by się go tam nie stosowało tym bardziej że dodaje do wagi.

Czy ktoś zna tajemnicę carbonu w mostkach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...