Skocz do zawartości

[do 2000zł] MTB

Mlody85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym zakupić rower MTB główny cel to jazda rekreacyjna / odchudzająca ( niestety siedząca praca jak i moje lenistwo zrobiły swoje ) :)

Rower głównie będzie jeździć po asfalcie, chodnikach :) jakieś polne drogi + lasy, normalna jazda bez ekstremalnej, :)

Rozmiar 20 do 21,5 cala 186cm wzrostu

Proszę o dwie propozycje ceny od ( tak mniej więcej ) 1400 do 1600 zł + druga opcja do 2000zł

Szukałem już tego krosa a6 co tak jest zalecany 2008-2009 rok, ale ciężko dostać w moim rozmiarze.

Jakieś inne propozycje?

Preferuję rowery nowe.

Jeździć planuję około 3-4 razy w tygodniu sukcesywnie zwiększając dystans jazdy.

Zastanawiałem się nad tym http://www.axel.waw.pl/trek10/mtb/4400.html

Pozdrawiam.

Napisano

nie no bez tragedii jeszcze, ważyłem 80 teraz już 97kg :) , ale dodatkowo zapisałem się na siłkę, można założyć "teoretycznie", że coś spadnie zanim zacznę w marcu jeździć :)

Napisano

ja bym był za rowerem crossowym dla ciebie, wygodniejsza pozycja, no i nadaje się idealnie do tego do czego ma służyć.

ode mnie propozycja teńszej wersji:

http://allegro.pl/nowy-rower-author-2010-model-stratos-wys-grat-i1398344295.html

dla tego, że mam bardzo dobre zdanie o tym rowerze (tylko starszym modelu gdyż znajomy jeździ na nim) - waga około 80kg (jeźdźca oczywiście ;) ). Rowerek bezobsługowy. Ma przejechane grubo ponad 10k km i przez ten czas nie wymagał żadnego wkładu finansowego poza wymianą opon i klocków. Wszystkie łożyska pracują nadal dobrze. Na ten sezon przyjdzie czas na łańcuch.

Napisano

Swierdzenie, że rama wykonana ze stopu 7005 jest automatycznie lepsza od 6061 jest trochę na wyrost. Wiele zależy od obróbki danego materiału.

Co nie znaczy oczywiście, że neguję to, że nowe ramy Krossa są lepsze.

Napisano

Powiem wam, że nigdy nie myślałem o rowerach które prezentujecie, ale nie ukrywam, że są ciekawe. Poszukałem sobie ich w Niemczech i średnio można każdy ( lub podobny na tych samych częściach )kupić 200 do 400 zł taniej, ą że raz w miesiącu tam jestem to sobie zrobię import. Niemcy w końcu biedny kraj muszą mieć taniej :)

Dzięki za porady jestem zdecydowany na to co prezentujecie.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...