Skocz do zawartości

[klocki] Jakie klocki dobre??

model3100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym sobie kupić klocki żeby cena niebyła zbyt wygórowana i żeby dobrze hamowały. Chce żeby bardzo ale to bardzo ostro hamowyły. I żebym niemusiał mocno dusic klamki przedniej żeby jadąc na siodełku oderwac się tylnim kołem od ziemi.

Mój kumpel ma klocki takie czerone acor i hamuja mu zarąbiście ostro.

Dla mnie klocki moga tez popiskiwać aby mocno hamowały i były tanie :) Aha kolega będzie kupował w http://www.mkbike.com.pl/sklep/

i wybrał tam takie klocki http://www.mkbike.com.pl/sklep/product_inf...roducts_id=2307

Niewiem czy dobre sa te corateki może ktos je miał i może cos o nich powiedziac ewentualnie zaproponowac cos innego w rozsądnej cenie na tej stronce?

Ani jednych ani drugich niema na mkbike. Czy mogli byśle polecic jakies klocki z tej właśnie stronki? Albo kupie te corateki albo bbb-04 są chyba też fajne ale droższe bo kosztują 13zł więcej. Czy opłaca się tyle dopłacac?? Czy może wziąśc dobre corrateki? Jak sądzicie? Bo chyba nic innego już tam niema z v'k. dzieki za pomoc.

Ani jednych ani drugich niema na mkbike. Czy mogli byśle polecic jakies klocki z tej właśnie stronki?

Ale czemu uparłeś się właśnie na ten sklep, przecież jest pełno innych, a ten imho jest najgorszy w całym necie.

Według mnie te corrateki nie będą żyletami, bardziej podejdą do spokojniejszej jazdy. Ja polecam Jagwire najlepiej zielone.

BBB uzywam czarnych wkladek w szufladkach jagwire/YPK i sa fajne sadze ze przy dobrej regulacji daloby sie lekko trialowo ustawic-ja mam w strone dobrej modulacji ale i tak jak sie upre to dwoma paluchami coprawda musze nacisnac ale podniose tylnie kolo z D na siodelku.Corratecki moge szczerze odradzic szare

Więc poleccie jakieś dobre klocki w miare kaski ale żebym stawał dęba aha i żeby niebyły zadrogie. Poprzyjcie swoje wypowiedzi linkami do sklepów dzieki bo już niedługo chce zamówić. Aha w sklepie musza być rączki do roweru skręcane na imbusa bo zamawiam na spółke z kumplem. Dzieki za link i pomoc.

Podawajcie linki do jakiś dużych sklepów www żeby był duży wybór i mieli tanio :) Aha i sprawdzone :D

• 1 miesiąc temu...

Witam.

Jeżdżę na szczękach SRAM 7.0. Od jakiś niecałych dwóch lat ma i te szczęki :wink: i seryjne klocki SRAM'a. :033:

Przyszedł czas na zmianę, ponieważ każdy już jest na totalnym wyczerpaniu.

Tak jak w temacie i...

Co polecacie?

Kto robi najlepsze klocki?

Które najlepiej wybrać?

Czy warto dopłacić do klocków mających możliwość późniejszej wymiany tylko okładzin?

Dzięki, pozdrawiam :wink:

Witam.

Na wiosnę chcę kupić nowe klocki. Chyba zdecyduję się trochę na większy wydatek, bo raczej wybiorę klocki z wymiennymi okładzinami. "Wezmę" - ale niestety nie mam pojęcia, które wybrać :question:

Komplet klocków BBB (na dwa koła) z wymiennymi okładzinami kosztuje około 80zł. Możecie polecić jakąś alternatywe - tańszą, a równie dobrą.

Okładziny się wymienia (jak dojdzie co do czego wybiorę jedne z lepszych, bo tu ceny nie są aż tak "tragiczne") i już są lepsze, ale czy klocki z wymiennymi okładzinami, jako klocki, aż tak się różnią jakością, siłą przekazywaną na zaciskanie kół... (klocki z wymiennymi okładzinami :arrow: są twarde, sztywne, po prostu takie szyny na okładziny).

:wink:

• 3 lata później...

Witam , chciałbym odświeżyć temat . Mam pytanko co do tych klocków BBB o których mowa wyżej. Czy mógł bym ktoś powiedzieć jaki to model , ponieważ chce zakupić jakieś na wiosnę a widzę ze zbierają dobre opinie. Lub jeśli ktoś ma lepsza propozycje, proszę śmiało. Chodzi mi o wkładki+mocowanie (wkładki wymienne) . Z góry dzieki :)

potwierdzam i także polecam klocki authora. Ja ich nie posiadam bo mam tarcze, ale kuzyn ma i przy wadze +-100kg nie ma problemu postawić rower na przednim kole, a hamulce ma chyba acery, Czasami jak robi się naprawdę mokro zaczynają hałasować, ale nie tracą właściwości hamujących :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...