model3100 Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Witam, chciałbym sobie kupić klocki żeby cena niebyła zbyt wygórowana i żeby dobrze hamowały. Chce żeby bardzo ale to bardzo ostro hamowyły. I żebym niemusiał mocno dusic klamki przedniej żeby jadąc na siodełku oderwac się tylnim kołem od ziemi. Mój kumpel ma klocki takie czerone acor i hamuja mu zarąbiście ostro. Dla mnie klocki moga tez popiskiwać aby mocno hamowały i były tanie Aha kolega będzie kupował w http://www.mkbike.com.pl/sklep/ i wybrał tam takie klocki http://www.mkbike.com.pl/sklep/product_inf...roducts_id=2307 Niewiem czy dobre sa te corateki może ktos je miał i może cos o nich powiedziac ewentualnie zaproponowac cos innego w rozsądnej cenie na tej stronce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShK Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Ja używam JagWire i hamuja doskonale (w połączeniu z obreczą mavic 317) chyba kolcki na jedno koło kosztują cos ok 27zł. polecam je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naiLo Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Ja uzywam accenta za 12zł i sa bardzo dobre ale w blotku szybko sie rozpuszczaja. A przy suchej jezdzie sa bardzo dobre i mocno czymaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model3100 Napisano 31 Października 2005 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Ani jednych ani drugich niema na mkbike. Czy mogli byśle polecic jakies klocki z tej właśnie stronki? Albo kupie te corateki albo bbb-04 są chyba też fajne ale droższe bo kosztują 13zł więcej. Czy opłaca się tyle dopłacac?? Czy może wziąśc dobre corrateki? Jak sądzicie? Bo chyba nic innego już tam niema z v'k. dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Te Corrateki są według mnie takie średnie. Już lepiej wziąć klocki Tektro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romson Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 co Ty, ja mam corrateki i hamuja, ze kolo deba staje... trza miec dobrze wyregulowana v-ke to klocki jak marzenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Ani jednych ani drugich niema na mkbike. Czy mogli byśle polecic jakies klocki z tej właśnie stronki? Ale czemu uparłeś się właśnie na ten sklep, przecież jest pełno innych, a ten imho jest najgorszy w całym necie. Według mnie te corrateki nie będą żyletami, bardziej podejdą do spokojniejszej jazdy. Ja polecam Jagwire najlepiej zielone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 BBB uzywam czarnych wkladek w szufladkach jagwire/YPK i sa fajne sadze ze przy dobrej regulacji daloby sie lekko trialowo ustawic-ja mam w strone dobrej modulacji ale i tak jak sie upre to dwoma paluchami coprawda musze nacisnac ale podniose tylnie kolo z D na siodelku.Corratecki moge szczerze odradzic szare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 1 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Co do Corrateków to do czarnych nie jestem pewien ale żółte mocno wcinają obręcz. Mój brat jeździł na nich jeden sezon i po obręczy ja osobiście używam BBB i są zarombiste 8) 8) 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 1 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Accent są dobre. Jagwire to syf mam na tył. Accenta na przód. :dev2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Jagwire to syf mam na tył. Może rozwiniesz tą myśl :?: Jagwire robi mnóstwo różnych klocków więc skąd mamy wiedzieć o których mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model3100 Napisano 1 Listopada 2005 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Więc poleccie jakieś dobre klocki w miare kaski ale żebym stawał dęba aha i żeby niebyły zadrogie. Poprzyjcie swoje wypowiedzi linkami do sklepów dzieki bo już niedługo chce zamówić. Aha w sklepie musza być rączki do roweru skręcane na imbusa bo zamawiam na spółke z kumplem. Dzieki za link i pomoc. Podawajcie linki do jakiś dużych sklepów www żeby był duży wybór i mieli tanio Aha i sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 3 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 BBB czarne dobre i w miare tanie.Lepsze od nich klocki które miałem to aztec czerwone, tylko drogie para 30 zeta :-? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 3 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 BBB czarne dobre i w miare tanie roznierz polecam i cenowo to 25 zł za komplet wkladek na dwa kola :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 komplet wkladek na dwa kola Ale jemu nie chodzi o wkładki tylko o całe klocki (wkładki+mocowanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 3 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 nio to cale klocki pewnie nie powinny przekroczyc 40-45zł.IMO niezla cena jak za taki wyrob i ja raczej zostane na dluzej przy tych wkladkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja188 Napisano 4 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 ja mam kocki tektro ( nie mam pojęcie jakie) ale jak raz nacisnelem leciutko nacisne klamkę to wylecialem przez kiere ::smile:: polecam para posztuje okaolo 15 zloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Witam. Jeżdżę na szczękach SRAM 7.0. Od jakiś niecałych dwóch lat ma i te szczęki :wink: i seryjne klocki SRAM'a. Przyszedł czas na zmianę, ponieważ każdy już jest na totalnym wyczerpaniu. Tak jak w temacie i... Co polecacie? Kto robi najlepsze klocki? Które najlepiej wybrać? Czy warto dopłacić do klocków mających możliwość późniejszej wymiany tylko okładzin? Dzięki, pozdrawiam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Tu jest podobny temat http://forumrowerowe.jgc.pl/klocki-Jakie-k...obre-t8203.html Osobiście polecam przejście na szufladki, które są łatwiejsze w ustawianiu i wtedy zakupić okładziny BBS-06T http://www.harfa-harryson.com.pl/bbb-klocki-mtb.htm lub Rim Wrangler™ 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Dzięki :wink: wielkie - jakoś nie trafiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Witam. Na wiosnę chcę kupić nowe klocki. Chyba zdecyduję się trochę na większy wydatek, bo raczej wybiorę klocki z wymiennymi okładzinami. "Wezmę" - ale niestety nie mam pojęcia, które wybrać :question: Komplet klocków BBB (na dwa koła) z wymiennymi okładzinami kosztuje około 80zł. Możecie polecić jakąś alternatywe - tańszą, a równie dobrą. Okładziny się wymienia (jak dojdzie co do czego wybiorę jedne z lepszych, bo tu ceny nie są aż tak "tragiczne") i już są lepsze, ale czy klocki z wymiennymi okładzinami, jako klocki, aż tak się różnią jakością, siłą przekazywaną na zaciskanie kół... (klocki z wymiennymi okładzinami :arrow: są twarde, sztywne, po prostu takie szyny na okładziny). :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek3131 Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam , chciałbym odświeżyć temat . Mam pytanko co do tych klocków BBB o których mowa wyżej. Czy mógł bym ktoś powiedzieć jaki to model , ponieważ chce zakupić jakieś na wiosnę a widzę ze zbierają dobre opinie. Lub jeśli ktoś ma lepsza propozycje, proszę śmiało. Chodzi mi o wkładki+mocowanie (wkładki wymienne) . Z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gal Napisano 11 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ja polecam Author 3CC (jest wersja z wymiennymi okładzinami i zwykła). Klocki genialnie hamują, nie ścierają się szybko. Czego chcieć więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek3131 Napisano 11 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Chyba nie Dlatego zbieram rożnie propozycje ;] A wiesz czy sa lepsze niz te BBB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 11 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 potwierdzam i także polecam klocki authora. Ja ich nie posiadam bo mam tarcze, ale kuzyn ma i przy wadze +-100kg nie ma problemu postawić rower na przednim kole, a hamulce ma chyba acery, Czasami jak robi się naprawdę mokro zaczynają hałasować, ale nie tracą właściwości hamujących Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.