emmerce Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam, http://www.mikesport.pl/p/pl/4252/rogelli-asti---lekko-ocieplana-koszulka-rowerowa.html Nie będzie za mała na 105kg przy wzroście 183? Nie mam jak przymierzyć, a tego się boję. Ewentualnie jak ktoś za model bluzy 'na dużego', będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin13 Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Nie ma czego się bać, zawsze można przecież zwrócić bluzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Z moich doświadczeń wynika że rozmiarówka Rogelli jest trochę zawyżona. Swego czasu sugerując się tabelą kupiłem XL a okazało się że L-ka była ok. Zmierz się w klacie i nie bierz luźniej, no i długość na plecach . W mike- sporcie nie robią problemów z wymianą jak by co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 ja mam xl 180cm 78kg wiec ty raczej musisz brac wieksza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
house Napisano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Też się zastanawiam nad bluzą Rogelli Carpi tylko waham się co do rozmiaru i tu pytanko - czy ktoś z jej użytkowników ma może około 100cm w klatce i mógłby napisać jaki rozmiar wybrał L/XL ? no i w związku z tym jak na nim leży - luźna, dopasowana, czy ew. mogła by być troszkę mniejsza lub większa itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadProff Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam. Posiadam bluze Rogelli Carpi. Kupilem ja niedawno na allegro. To moja pierwsza stycznosc z produktem tej marki i kupowałem ta bluze troche w ciemno. Dzis moge powiedzec ze jest naprawde okej, zwlaszcza ze jest tania. Matreiał dobrej jakosci. Elementy odblaskowe na rekawach, plecach i wysoko na ramionach. Kieszen z tylu obszerna z swietnym suwakiem zabezpieczononym odblaskowa guma. Krój rowerowy. Dluzsze rekawy i plecy. Ja mam 190 cm wzrostu a w klatce mam 98 cm. Generalnie jestem szczuply. Kupilem rozmiar XL. Wymiary dla rozmiaru XL to wzrost 180-186, klatka 100-108, pas 88-94. Ja lubie rzeczy przy ciele, dopasowane. Ta bluza jest w sam raz dla mnie. Idzie pod nia wlozyc cos jeszcze. Osobie o wzroscie 183 i wadze 105 kg zalecał bym XL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigwald Napisano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Kurde ja mam 179 cm i 81 kg i nie wiem czy L czy Xl. Zawsze mam te rozmiary na styku albo mi sie wydaje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PandaFaka Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Ja mam 183 cm i 81 kg. Wziąłem XXL (trochę luźna - co lubię) ponieważ w XL rękawy były wg mnie przykrótkie (przynajmniej dla mnie). Ważne jest to, że zawsze produkt można wymienić :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holdegron Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Hej Ja przy 176 cm wzrostu i 105 cm w klatce mam podobną bluzę Rogelli XL-kę i jest OK. Natomiast koszulki z krótkim rękawem zdecydowanie L. Bobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turtle Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam. Od niedawna posiadam tę bluzę. Przy warunkach: 175 cm wzrostu, 73 kg wagi i 99 cm w klatce - kupiłem na Allegro rozmiar L (sugerowałem się rozmiarem posiadanej już kurtki Rogelli). Jak dla mnie ten rozmiar mi odpowiada, długość dobra, a na tułowiu jest luźnawa. Z założenia ma to być dla mnie bluza na zimniejszą porę, więc spokojnie pod nią wejdzie dodatkowa warstwa. Ogólnie jestem z niej bardzo zadowolony: cena nie zabija, jakość materiału i odblasków dobra. Nieodpowiada mi tylko pojedyncza kieszeń na plecach - bardziej by mi pasowały dwie mniejsze (ale za to jest taka malutka kieszonka na lewym ramieniu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.