Skocz do zawartości

[rama] Cube LTD Pro

tomecz9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Interesują mnie informację na temat ramy CUBE LTD Pro. Czy za cenę ok 800zł, mogę kupić coś lepszego? Wydaje mi się że rama w tej cenie jest już dość dobra. Nie biorę udziału w maratonach więc nie widzę sensu kupowania czegoś lepszego za 1,5 tyś.

Czy możecie podać specyfikację techniczną tej ramy?(będę kupował też inne części np napęd) tzn. jaki suport, jaka średnica sztycy siodła i główki ramy.

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Odświeżam temat.

Poszukuję ramy, następcy giant terrago (pęka, gwarancja nie uznana, nie wrócę do tej firmy :( ). Czy jest to dobra rama do wycieczek po lasach, jurze Krk-Cz czy przejażdżkach po mieście? Jednym słowem czy jest to odpowiednik Giant Terrago, który fizycznie i wizualnie mi się podobał :) ?

Link do ramy: Cube

Napisano

Sam mam ramę Cube i trzyma się dobrze. Przed zakupem rozmawiałem ze sprzedawcą w sklepie i twierdził że nigdy nie pękła klientowi rama tej marki (ile w tym prawdy to nie wiem).

Napisano

W tym co piszesz sprawdzi się bez problemu. W zasadzie jest to na tyle mocna rama, że pozwala na ostrzejszą jazdę, aczkolwiek przez krótką ramę nie jest to mistrz podjazdów czy zjazdów.

Zobacz recenzje na bikeworld czy bikeradar.

Napisano

No Saint odpada, gdyż nie widzę mocowania do bagażnika z którego rzadko, ale jednak używam. Poszukuję Cube 22", teraz mam 21" w giant, który mógł by być większy. W dodatku z tego co przeczytałem to rozmiary Cube'ów są zaniżone.

Gdzie w Warszawie sprzedają same ramy Cube? Ewentualnie jakie sklepy internetowe?

Napisano

Dzięki za link. Jestem przekonany do tej ramy. Muszę podjechać do ski teamu przymierzyć się czy 20" czy 22".

Pozostaje jeszcze kwestia dostępności ramy, najlepiej w Warszawie. Na allegro jest tylko 20".

Sent from my iPad using Tapatalk

Napisano

W takim razie poczekam do wiosny, bo przegięciem jest taka sama zniżka na rower z kolekcji 2011 i 2012. Te Deorki z kolekcji 2012 są bardzo podobne do SLX z 2011, hamulce lepiej wyglądają.

Tak swoją drogą: czy ktoś z Warszawy ma platynową kartę Ski Teamu? Z chęcią bym pożyczył do zakupu roweru (200 zł piechotą nie chodzi :) ) choć dopiero na wiosnę.

Napisano

Witam! Czytałem to forum będąc niezarejestrowanym użytkownikiem i szukałem roweru z przedziału cenowego do 3 tyś zł. Forum jest ciekawe, dostarczyło mi wiele cennych informacji na temat zakupu roweru, dobrania odpowiedniej ramy itp. Dziś zdecydowałem się na zakup Cube LTD Pro. Kosztował mnie 3199 zł ale teraz wiem, że było warto wydać tyle złotówek. Gdy sprzedawca zaproponował mi przejażdżkę to wiedziałem, że to jest ten rower, którego szukam. Prowadzi się świetnie. Od razu pojechałem w teren i usmarowałem go trochę błotem ale nie mogłem się powstrzymać mimo pochmurnej, mokrej, zabłoconej aurze za oknem :D Szmatka i czyszczenie w domu. Nagrałem go i błotka nie widać. Biała rama ma swoje minusy:(

http://www.youtube.com/watch?v=9GxM-E_-dFc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...