kazujama Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 Dziś wymontowałem starą korbę (kwadrat) i wkład suportu. Zamierzam w to miejsce zamontować SLX-a. Po starej korbie w mufie zostały nacieki rdzy czym to usunąć skutecznie ? dodam że rama jest aluminiowa więc nie ma mowy że rdza wżarła się w mufę
wac Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 Włóż szczotkę drucianą i poszuraj. Przed zalorzeniem nowego suportu przeleć gwinty smarem.
seker1995 Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 Jak rama aluminiowa, to jak mogła zardzewieć Chyba, że chodzi o okruchy. Przeleć drucianką, tak jak kolega powiedział i nasmaruj smarem i tyle
kazujama Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Napisano 17 Stycznia 2011 Jak rama aluminiowa, to jak mogła zardzewieć Chyba, że chodzi o okruchy. Przeleć drucianką, tak jak kolega powiedział i nasmaruj smarem i tyle czytanie ze zrozumieniem to w pewnym wieku podstawa. Pokaż mi w którym miejscu napisałem że aluminiowa mufa zardzewiała ?
detonator Napisano 17 Stycznia 2011 Napisano 17 Stycznia 2011 Szczotka druciana ok, ale najpierw jak bym to spróbował odmoczyć ten rdzawy nalot np. jakimś rozpuszczalnikiem.
Sagitt77 Napisano 17 Stycznia 2011 Napisano 17 Stycznia 2011 Do rozpuszczenia rdzawego nalotu polecam WD-40 , a potem przetrzeć szmatką/szczotką
jasskulainen Napisano 17 Stycznia 2011 Napisano 17 Stycznia 2011 jak bedziesz montowac to caly wklad suportu musi sie dac wkrecic palcami do konca, kluczem jedynie dokrecasz wiec nie wkrecaj na hama bo zniszczysz sobie gwinty
kazujama Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Napisano 17 Stycznia 2011 dzięki za porady a jeszcze takie pytanko z jaką siłą dokręcić ten wkład i w jaki klucz się zaopatrzyć czy lepsza konstrukcja zamknięta czy otwarta ?
detonator Napisano 17 Stycznia 2011 Napisano 17 Stycznia 2011 Ciężko tak poradzić z jaką siłą ale dość mocno. Konstrukcja klucza lepiej pełna ( siła rozkłada się na większą ilość ząbków ) Nie zapomnij o smarze na gwinty
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.