Skocz do zawartości

[przerzutka] czy obsłuży kasete 9 rzedów

onkiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie czy przerzutka tylnia średni wózek max 32T, total 34T obsłuzy kasete 9 rzędowa 11-32 . korba 24, 34, 44. pytam bo jestem ciekaw na przyszłość. obecnie jeździ na kasecie 8 rzędów 11-28. a przerzutka to sachs neos ewentualnie druga sachs 6000.

Ciekawość to pierwszy stopień do piekła :) ale jak nie zapytam to sie nie dowiem :)

Pozdrawiam

a przerzutka to sachs neos

Taka?

http://www.cyclosport.pl/przerzutka-tyl-sram-8222-neos-8221-di-r-t-8-9-biegowa.html

Przerzutka, wykonana z kompozytu Grilonu, kółka przerzutki wymienne, proste prowadzenie pancerza.

System: Direct Route ułatwia zmianę przełożeń biegów.

Kompatybilne: pracuje na 8/9 biegów z gripami i manetkami SRAM system 2:1 i SHIMANO

długi wózek.

Jak ma długi wózek, nie powinno być problemów z obsłużeniem 9 rzędowej kasty 11-32.

ok, a powiedzcie mi jaka ilosc zebow maja kasety szosowe 9 rzedowe, ja mam 11-28 i mi starcza a do mtb 9 widzialem tylko 32 zebow najmniejsze. czyli zostaje tylko szosa??

tak wogole pytam , bo widze ze dobre kasety 8 rzedowe sa juz coraz mnniej produkowane i generalnie na scene wchodzi 9 . manetki i przerzutki na pewno jeszcze pociagna i to nie malo tylko ze wkrotce moge nie dostac kasety na 8 rzedow. obecnie ujezdzam sram 850 czyli najwyzszy model na 8. a u szitmano to widze ze 8 zostaly tylko tej nizszej klasy. pytam przyszlosciowo.

widze ze slx wazy podobnie co sram pg850 czyli okolo 250 g ( 11-28 zebow )a cena ok 125 zl. w miare do przyjecia. tylko czy przerzutka da rade . jesli juz dojdzie do tego ze trzeba bedzie wymienic przerzutke to chyba tylko x-7 wchodzi w gre , ze wzgledu na cene :)

kasety sram sa ciezsze ( okolo 325 g ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...