onkiel Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam, mam pytanie czy przerzutka tylnia średni wózek max 32T, total 34T obsłuzy kasete 9 rzędowa 11-32 . korba 24, 34, 44. pytam bo jestem ciekaw na przyszłość. obecnie jeździ na kasecie 8 rzędów 11-28. a przerzutka to sachs neos ewentualnie druga sachs 6000. Ciekawość to pierwszy stopień do piekła ale jak nie zapytam to sie nie dowiem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dogwill Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Jak przerzutka model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 a przerzutka to sachs neos Taka? http://www.cyclosport.pl/przerzutka-tyl-sram-8222-neos-8221-di-r-t-8-9-biegowa.html Przerzutka, wykonana z kompozytu Grilonu, kółka przerzutki wymienne, proste prowadzenie pancerza. System: Direct Route ułatwia zmianę przełożeń biegów. Kompatybilne: pracuje na 8/9 biegów z gripami i manetkami SRAM system 2:1 i SHIMANO długi wózek. Jak ma długi wózek, nie powinno być problemów z obsłużeniem 9 rzędowej kasty 11-32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 przerzutka to sachs neos ale cala metalowa http://onkiel.wrzuta.pl/obraz/65CZ0xwKjbC/bez_nazwy Starsza od tej ktora pokazales w swoim linku. a sa kasety 9 rzedowe o mniejszej ilosci zebow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 są, np szosowe. Ale ta twoja przerzutka jest dość stara i nie wątpię żeby obsłużyła 9rzedowy napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Skoro jeździ na 8 biegach luzem pociagnie 9. Pytanie tylko czy poradzi sobie z pierwszą zebatką. Sredni wózek to gora 32t wiec sie łapie ale to nic nader pewnego. Moze sie okazać ze wrzuci 1 ale zrzucic bedzie miala problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 ok, a powiedzcie mi jaka ilosc zebow maja kasety szosowe 9 rzedowe, ja mam 11-28 i mi starcza a do mtb 9 widzialem tylko 32 zebow najmniejsze. czyli zostaje tylko szosa?? tak wogole pytam , bo widze ze dobre kasety 8 rzedowe sa juz coraz mnniej produkowane i generalnie na scene wchodzi 9 . manetki i przerzutki na pewno jeszcze pociagna i to nie malo tylko ze wkrotce moge nie dostac kasety na 8 rzedow. obecnie ujezdzam sram 850 czyli najwyzszy model na 8. a u szitmano to widze ze 8 zostaly tylko tej nizszej klasy. pytam przyszlosciowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Na pewno jest SLX 11-28. Kasety dostaniesz, tylko tak jak mówisz, te z niższych grup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 widze ze slx wazy podobnie co sram pg850 czyli okolo 250 g ( 11-28 zebow )a cena ok 125 zl. w miare do przyjecia. tylko czy przerzutka da rade . jesli juz dojdzie do tego ze trzeba bedzie wymienic przerzutke to chyba tylko x-7 wchodzi w gre , ze wzgledu na cene kasety sram sa ciezsze ( okolo 325 g ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Szerokość kasety 8 i 9 rzędowej jest taka sama, ponadto nie chcesz ładować jakiejś wielkiej typu 11-34, więc obsłuży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.