Story Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 Witam, szykuje sie do zakupu nowego tylnego koła bedzie to SunRingle MTX 33, Szprychy CN Spoke i teraz pytanie czy jesli założe kasete Shimano HG 50 to jake mogą być skutki/zniszczenia bembenka ? Czy warto zainwestować w nową kasete na pająku, dodam że napęd jest prawie nowy. Dziękuje z góry za pomoc.
viper512 Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 z tego co się naczytałem, to jeśli piasta ma alu bębenek, a kaseta jest stalowa(chyba) lub bez pająka(nie wiem jak to bylo ), to na bębenku mogą pojawić się takie nacięcia. http://www.eyebike.com/articles/11.html Gdzieś czytałem, że nawet jeśli bębenek ma takie nacięcia, to i tak napęd działa sprawnie, ale nie wiem jak w praktyce. Potem mogą być problemy ze ściągnięciem kasety z bębenka
viper512 Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 Sorry za post pod postem, ale nie mogę już edytować.. Jeśli zależy Ci na estetyce bębenka, polecam kupić poprostu kasetę na pająku i problem powinien się rozwiązać A jeśli nie - Możesz tak jeździć, napęd powinien działać sprawnie, a kaseta raczej nie PRZETNIE całkowicie bębenka, żeby zębatki kręciły się dookoła, tylko delikatnie go PONACINA, lecz później jak już wspomniałem może być problem ze zdjęciem tak wciętej kasety. Edit: Jednak nie post pod postem..
Mod Team Puklus Napisano 17 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 17 Stycznia 2011 Był podobny temat kiedyś i był pomysł miedzy bebenek a kasete wsadzić wyprostowaną zszywke np ze zszywacza do drewna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.