Skocz do zawartości

[piasta] Czy ta kaseta będzie odpowiednia?

Story

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szykuje sie do zakupu nowego tylnego koła bedzie to SunRingle MTX 33, Szprychy CN Spoke i teraz pytanie czy jesli założe kasete Shimano HG 50 to jake mogą być skutki/zniszczenia bembenka ?

Czy warto zainwestować w nową kasete na pająku, dodam że napęd jest prawie nowy.

Dziękuje z góry za pomoc. :rolleyes:

Napisano

z tego co się naczytałem, to jeśli piasta ma alu bębenek, a kaseta jest stalowa(chyba) lub bez pająka(nie wiem jak to bylo :)), to na bębenku mogą pojawić się takie nacięcia. http://www.eyebike.com/articles/11.html

Gdzieś czytałem, że nawet jeśli bębenek ma takie nacięcia, to i tak napęd działa sprawnie, ale nie wiem jak w praktyce.

Potem mogą być problemy ze ściągnięciem kasety z bębenka ;)

Napisano

Sorry za post pod postem, ale nie mogę już edytować..

Jeśli zależy Ci na estetyce bębenka, polecam kupić poprostu kasetę na pająku i problem powinien się rozwiązać :)

A jeśli nie - Możesz tak jeździć, napęd powinien działać sprawnie, a kaseta raczej nie PRZETNIE całkowicie bębenka, żeby zębatki kręciły się dookoła, tylko delikatnie go PONACINA, lecz później jak już wspomniałem może być problem ze zdjęciem tak wciętej kasety.

Edit: Jednak nie post pod postem.. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...