Skocz do zawartości

[Klamki i Manetki] Czy to Dobra Cena Za Wymiane ?

DeMoTyWaToR

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Dokładnie, ściągnąć rogi (o ile posiadasz), gripy, odkręcić 2 śruby i masz zdjęte, z założeniem nowych to będzie 5 minut roboty. Jeśli nie masz kluczy imbusowych to warto się zaopatrzyć.

Założenie linki jest jeszcze prostsze, przekładasz w manetce/klamce przez otworek, potem przez pancerze, zaczepiasz o przerzutkę/ zacisk - tu może 10 minut :)

Co do tematu to wg mnie nie warto wydawać jakiejkolwiek kasy na taką wymianę :P

Dokładnie tak, można to zrobić wszystko samemu. Jedynie z regulacją jeśli nie masz doświadczenia to możesz mieć problem, ale i to metodą prób i błędów dasz radę zrobić. Jeszcze montaż linki do przerzutek jest ważny, bo można (i mówię to z całą powagą) ją źle przykręcić do przerzutki, co po pewnym czasie objawi się zerwaniem linki przy przerzutce, najczęściej w najmniej oczekiwanym momencie ;) Ale i na to jest rada: po prostu popatrzeć, zrobić sobie zdjęcie jak jest obecnie przymocowana ;)

Tak że reasumując: 25-30 zł, nie opłaci się... chyba, że w tej cenie masz linki i pancerze i jest to doświadczony serwis, to bym się zastanowił.

Dokładnie tak, można to zrobić wszystko samemu. Jedynie z regulacją jeśli nie masz doświadczenia to możesz mieć problem, ale i to metodą prób i błędów dasz radę zrobić. Jeszcze montaż linki do przerzutek jest ważny, bo można (i mówię to z całą powagą) ją źle przykręcić do przerzutki, co po pewnym czasie objawi się zerwaniem linki przy przerzutce, najczęściej w najmniej oczekiwanym momencie ;) Ale i na to jest rada: po prostu popatrzeć, zrobić sobie zdjęcie jak jest obecnie przymocowana ;)

Tak że reasumując: 25-30 zł, nie opłaci się... chyba, że w tej cenie masz linki i pancerze i jest to doświadczony serwis, to bym się zastanowił.

Serwis 100% doświadczony nie dostaje zwykłych linek (chiński bubel) tylko z wyższej pułki razem z pancerzami ! a dodatkowo nie robi tego mlody szczyl po szkole tylko starszy pan z doświadczeniem !

• Mod Team

Dokłądnie młody pasjonat moze wiedziec wiecej niz branżowy weteran. U mnie jest sklep rowerowy nawet nie najgorszy (choć koło dobrego to on nie stał) i jest pan co skłąda rowery, serwisuje itd, a jak poprosiłem go o stery z usmiechem na twarzy podał mi mostek co swiadczyło o jego wiedzy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...