TocaS Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Wymieniałem, przekładając ze starej piasty kiedyś. Zabawy sporo bo bieżnie trzeba nabić dokładnie, za czasów szkoły kiedy nie zarabiałem jeszcze taka operacja była opłacalna, a reanimowałem wówczas piastę za 40 zł pod wolnobieg.
Artwro Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Koła na piastach STX (parallax czy jakos tak)bez szaleństw,ale służyły koło 6 lat.Wymieniłem jeden konus(wżery) i sprzedałem za 150 komplet kół.Za nowe Crossride Mavica zapłaciłem 575 zł,pewnie o czymś to świadczy.
SprzedamROWER Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Sądzę , e maszynowe są lepsze , może koszt ewentualnej naprawy jest trochę droższy ale naprawa szybko nie będzie potrzebna:)
speq Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Możesz się kolego zdziwić, bo jak kupisz piasty Novatec to można zacząć odliczanie do awarii bębenka. No ja dodam kolejny głos na tak jeśli chodzi o piasty na kulkach - na piastach lx nakulane - 13 000 km przód, - 11 000 km tył. Piasta przód do wymiany mam konusy i kulki (koszt może 50 zł za wszystko) i będzie jak nowa. Piasta tył, rozbierałem, nic się nie działo, wymieniłem smar, który nie był zresztą jeszcze zużyty. Zmieniłem koła, zostałem przy kulkach, ale poszedłem grupę wyżej - piasty xt (756), nie są lekkie, nie są może piękne, ale to jeden z ostatnich modeli XT, z którymi nic się nie działo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.