Gość Hatim Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam, dziś otrzymałem łańcuch zamówiony na Allegro (http://allegro.pl/su...1400707270.html) i zorientowałem się, że jest to łańcuch do rowerów miejskich z jednorzędową kasetą (ja mam górala z siedmiorzędową kasetą) długośc łancucha wynosi 114 ogniw taka jak jest mi potrzebna, ale czy będzie on działał na mojej 7-rzędowej kasecie? Proszę o jak najszybszą odpowiedź,gdyż na ewentualny zwrot towaru mam 10 dni. Z góry dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Nie, jest zbyt szeroki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hatim Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Sprawdzałem łańcuch ma dobra szerokość i pasuje, czy będzie działał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Według mnie ten łańcuch będzie działał z 7 rzędową kasetą, właściwie to wolnobiegiem. Tam również był szeroki łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hatim Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Wchodzi, bo ten łańcuch ma szerokośc 1/8", a używa się łańcuchów 3/32", czyli węższych. Zadziała, ale łańcuch będzie tańczył na zębatkach i będą z tego same problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Szerokość łańcucha 3/32" ? Jaki to wymiar, między czym, a czym? To jakieś 2,3mm. Niewiele dzisiaj spałem, ale chyba jeszcze trzeźwo myślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 O ile dobrze pamiętam, szerokość między wewnętrznymi blaszkami. W razie czego mogę jutro pomierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Szerokość łańcucha 3/32" ? Jaki to wymiar, między czym, a czym? To jakieś 2,3mm. Niewiele dzisiaj spałem, ale chyba jeszcze trzeźwo myślę. To wymiar między wewnętrznymi blaszkami. http://www.haberkorn..._czescim/e2.pdf Strona nie rowerowa ale daje pojęcie o wymiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 W takim razie z linki podanego przez @michuuu, wynika, że rozmawiamy o wymiarze b1. Dobrze wszystko się zgadza, koniec tej dyskusji poza tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.