DonSzakal Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 W ubiegłą środę rozpocząłem projekt nad interaktywną rowerową mapą Warszawy. Jak do tej pory wiele nerwów już przeszedłem :/ a to coś się skasowało, a to nie zapisało no wiecie. Jednak Tyle co zrobiłem to już jest coś (tak sądzę), więc przedstawiam Wam moją interaktywną rowerową mapę Warszawy do programu Google Earth, a w niej: * ścieżki rowerowe (z wyszczególnieniem czy asfalt czy kostka), * sklepy rowerowe (na razie ich brak), * parkingi dla rowerów, * szlaki rowerowe. Mam nadzieję że mi pomożecie w budowie mapy, w tym celu nadsyłajcie do mnie propozycje sugestie bądź piszcie uwagi w tym temacie. Screenshoty: http://img221.imageshack.us/i/imp2.jpg/ http://img407.imageshack.us/i/impq.jpg/ Link do pobrania: http://www.rowerem.tk/downloads.php?cat_id=1 (należy zarejestrować się na stronie!) Aktualna wersja programu: 0.1 (będę was informował o zmianach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Czyli rozumiem, że tej mapy nie będzie się dało przeglądać bezpośrednio w internecie ? Takie rozwiązanie byłoby moim zdaniem najlepsze. A tak ogólnie, to fajnie stronka się rozwija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonSzakal Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Dla wszystkich stołecznych rowerzystów INTERAKTYWNA MAPA ROWEROWA WARSZAWY ONLINE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati2 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Fajna sprawa... jeszcze widać braki w trasach ale myślę że jak się rozwinie wielu może pomóc w wyborze trasy na sobotnia wycieczkę. Powodzenia w rozwijaniu projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonSzakal Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Zaktualizowałem mapkę zachęcam do korzystania, oraz zapraszam wszystkich na moją stronę www.rowerem.tk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Wielkie gratulacje, mapa fajna, choć niektórych sklepów brakuje(mogę wypisać jak chcesz:P). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonSzakal Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Nie ma sprawy bardzo chętnie skorzystam ze wszelkich sugestii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuurei Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Fajna byłaby mapa, na której można by było umieszczać "utrudnienia w ruchu" na rowerowych trasach. Boję się tylko, że umieszczanie tego na Google Maps szybko spowodowałoby totalne zamulenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonSzakal Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 otóż to, i tak patrząc to ta obecna już przymula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracek Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Może rozważ zrobienie mapy rowerowej w serwisie mapa.targeo.pl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzzy666 Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Mam drobną sugestię - bardzo mi się podoba ujęcie w grupy sklepów, szlaków, parkingów i wypożyczalni, ale czy mógłbyś umieścić w grupach także DDR? Najlepiej z podziałem na czarne i czerwone - bardzo by to ułatwiło grupowe odznaczenie wszystkiego i włączanie tylko interesujących mnie elementów. Poza tą niedogodnością i brakami w sklepach (to dorzucę już na priv) to genialna robota - sam się zastanawiałem nad zrobieniem czegoś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.