Rondel96 Napisano 14 Stycznia 2011 Napisano 14 Stycznia 2011 Witam! Dziś zdjeli mi gips (po 4 tygodniach) miałem skręcona kostkę i nadal lekko mnie boli (podczas chodzenia), próbowałem jezdzić na rowerku stacjonarnym to mnie nie bolało. Nie wiem czy jezdzić czy poczekać kilka tygodni, chodzi mi o to,aby uraz się nie powtórzył Pozdrawiam
d0cent Napisano 14 Stycznia 2011 Napisano 14 Stycznia 2011 Idz na rehabilitacje albo konsultacje. Nikt Ci nie wywrozy dlaczego Cie boli. Moze byc tak, ze musisz jeszcze poczekac, moze wystarczy zacisnac zeby i rozruszac - moze obydwa te pomysly sa durne. Wrozki tu nie znajdziesz raczej - idz do specjalisty - z takimi sprawami nie ma zartow, wiec nie pytaj o nie na forach.
kkkrajek18 Napisano 14 Stycznia 2011 Napisano 14 Stycznia 2011 ja jak miałem skręconą kostkę to jezdziłem w stabilizatorze: http://allegro.pl/profesjonal-stabilizator-kostki-mikros-gratis-i1400040171.html#gallery bólu prawie wogóle nie czułem, ale nikt na forum Ci nie powie w jakim stopniu masz ją uszkodzoną, ale myślę, że warto spróbować
kubeq Napisano 15 Stycznia 2011 Napisano 15 Stycznia 2011 lekarz powinien Ci zalecić noszenie TAKIEJ opaski na kostkę, nie tylko podczas jazdy ale również na co dzień przez parę tygodni (wiem po swoim przykładzie).
Mod Team Lookas 46 Napisano 17 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 17 Stycznia 2011 kubeq w Twoim przypadku może i to było właściwe działanie w innym już nie musi. Rondel powinieneś o to zapytać lekarzy podczas ostatniej wizyty czy już możesz zacząć trenować czy nie i z jaką intensywnością i co ewentualnie robić podczas odczuwania bólu w konkretnych miejscach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.