Yoshimitsu9 Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Witam wszystkich chciałbym Was prosić o pomoc dorodzy Forumowicze. Mianowicie ostatnio wzięło mnie na malowanie ramy i ściągnąłem wszystko z roweru. Posiadam przerzutki tylna Shimano Acera a przednia nie wiem ( nie ważne moim zdaniem ) Chodzi mi o to żeby ktoś mi pokazał jak należy zamontować te przerzutki (zdjęcia mogę jutro zrobić z rana). Nie radze sobie sam w tym jeżeli chodzi o montowanie , lecz jeśli ktoś mi pokaże lub wytłumaczy jak ma być ustawiona przednia i tylna to mi będzie wystarczało.Z góry dziękuje za pomoc wszystkim. Pozdrawiam : Yoshimitsu9
Matti95 Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 A jak była z początku ustawiona przerzutka? no przestań że nie wiesz jak tylną zamontować.. przecież to nie jest żadna filozofia, masz specjalny otwór na przerzutkę w ramie a przednią... hm jak by to wytłumaczyć obejrzyj kilka fotek całego roweru i przyjrzyj się przedniej przerzutce. Spokojnie sobie poradzisz to żadna filozofia Pozdrawiam
cynamon Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Masz nieprawidłowo napisany tytuł. Zapoznaj się zasadami pisania tematów. Przeczytaj regulamin. Wystarczyło zaglądnąć do FAQ albo wpisać w google: FAQ przerzutka tylna przerzutka przednia artykuł z BB
seker1995 Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 "Szukajcie, a znajdziecie." Znasz takie przysłowie ??? Poszukaj na forum, nie wierzę, że nie ma takiego tematu....
cynamon Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 A jak była z początku ustawiona przerzutka? no przestań że nie wiesz jak tylną zamontować.. przecież to nie jest żadna filozofia, masz specjalny otwór na przerzutkę w ramie a przednią... hm jak by to wytłumaczyć obejrzyj kilka fotek całego roweru i przyjrzyj się przedniej przerzutce. Spokojnie sobie poradzisz to żadna filozofia Pozdrawiam Trzeba jednak poznać trochę teorii. Jest kilka szczegółów o których trzeba wiedzieć, np odległość przedniej przerzutki od zębatki, czy sposób ustawienia docisku (odległości kółeczka od zębatki) tylnej przerzutki. Laik tego na wyczucie raczej nie zrobi prawidłowo.
Matti95 Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 cynamon Ale ustawienie przedniej przerzutki nie jest takie trudne jak się wydaje Ja 2 godz. przed startem marathonu zakładałem p.przerzutkę wystarczyło tylko naciągnąć dobrze linkę (ale nic z przerzutką) zakręcić śrubkę mocującą linkę i wszystko grało jak tralala
cynamon Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 cynamon Ale ustawienie przedniej przerzutki nie jest takie trudne jak się wydaje Ja 2 godz. przed startem marathonu zakładałem p.przerzutkę wystarczyło tylko naciągnąć dobrze linkę (ale nic z przerzutką) zakręcić śrubkę mocującą linkę i wszystko grało jak tralala Z tego co pisze Yoshimitsu9, to nie bardzo sobie z tym radzi. Przerzutka działała Ci prawidłowo bez regulacji ograniczników (H-L)? Albo miałeś fuksa, albo masz małe wymagania co do działania przerzutki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.