Skocz do zawartości

[amortyzator]XCR-LO dziwny dźwięk podczas uginania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprężyna znajduje się w lewej goleni. Sprawdz śrubkę znajdującą się w prawej goleni na dole. Tam przy haku koła. Jeśli jest luźa to ja dokręć.

Napisano

ale slychac to jak uginasz amortyzator jak stoisz czy jak jezdzisz to ci puka?

bo w moim jak stoje i uginam to slychac na poczatku takie cykanie a jak jezdze to nie ma nic takiego

• 2 tygodnie później...
Napisano

W prawej goleni masz na dole taki elastometr, ja miałem taką sytuacje, że się przemieścił i cały ten element w goleni pracował pod kątem i było to słyszane, wystarczy go rozebrać, wyczyścić i to w prostych modelach SR zazwyczaj pomaga

Napisano

Najlepiej będzie właśnie rozkręcić i zobaczyć co to może stukać. I przy okazji przeczyścić i nasmarować na nowy sezon :icon_mrgreen:

Napisano

doczytałem się w necie, że takie pukanie może być spowodowane "pęknięciem jednego z plastikowych elementów ograniczających skok amortyzatora"

Napisano

To rozkreć i zobacz czy aby na pewno to. Jak faktycznie to jest to pokombinuj z jakąś cześcia zamienną. Być może da się ja dorobić w domowym warsztacie :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...