kyloziom Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Podczas uginania amortyzatora łykać lekkie pukniecie dochodzące z prawej golenie. Czy to jakiś brud czy jakiś problem ze sprężyną?
wac Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Sprężyna znajduje się w lewej goleni. Sprawdz śrubkę znajdującą się w prawej goleni na dole. Tam przy haku koła. Jeśli jest luźa to ja dokręć.
Qamal Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 ale slychac to jak uginasz amortyzator jak stoisz czy jak jezdzisz to ci puka? bo w moim jak stoje i uginam to slychac na poczatku takie cykanie a jak jezdze to nie ma nic takiego
matkell Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 W prawej goleni masz na dole taki elastometr, ja miałem taką sytuacje, że się przemieścił i cały ten element w goleni pracował pod kątem i było to słyszane, wystarczy go rozebrać, wyczyścić i to w prostych modelach SR zazwyczaj pomaga
zeflo Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Najlepiej będzie właśnie rozkręcić i zobaczyć co to może stukać. I przy okazji przeczyścić i nasmarować na nowy sezon
matkell Napisano 25 Stycznia 2011 Napisano 25 Stycznia 2011 doczytałem się w necie, że takie pukanie może być spowodowane "pęknięciem jednego z plastikowych elementów ograniczających skok amortyzatora"
zeflo Napisano 26 Stycznia 2011 Napisano 26 Stycznia 2011 To rozkreć i zobacz czy aby na pewno to. Jak faktycznie to jest to pokombinuj z jakąś cześcia zamienną. Być może da się ja dorobić w domowym warsztacie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.