mich90 Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Cześć, wiem, że tematów o kołach w tej cenie było wiele, ale po ich przeczytaniu dalej nie wiem co wybrać. Zastanawiałem się nad Mavicami Crossride w wersji pod vki i tarcze, ale z tego co widziałem, nowe modele są tylko w srebrnym kolorze. Także pozostało by szukać używanych na allegro, a te jak są to w cenach 350-400zł. Drugim rozwiązaniem było by kupienie składanych np. takich. Pytałem się i za tą samą cenę mogli by mi złożyć te koła z piastami XT pod tarcze. Teraz mam pytanie, czy opłaca się dawać 600zł (z przesyłką) za ten zestaw, czy będzie lepszy od Crossridów i czy czasem nie lepiej złożyć coś z innych części. Koła mają służyć głównie do jazdy w maratonach i wycieczek w góry, dobrze żeby były miarę lekkie, ale bardziej mi zależy na wytrzymałości, moja waga to +/-60kg. Potrzebuję wersję pod vki i tarcze, ponieważ prawdopodobnie w przyszłym roku, będę wymieniał hamulce na tarczowe.
senjiro Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Biorąc pod uwagę Twoją wagę to obydwa komplety bez problemu sobie poradzą, jednak wyjątkowo skłaniałbym się do Maviców. Z pewnością będą lżejsze niż podany komplet kółek na XT. Kolega na takim jeździł i przyznam się szczerze że trochę zawiodłem się wagą piast xt disc na 6 śrub. Seryjnie zaplatany Mavic powinien też być dużo sztywniejszy, ale to raczej norma w przypadku fabrycznych kół. Doliczając do tego jeszcze możliwość stosowania V-ek i hamulców tarczowych, sądzę że to najlepszy wybór z podanych.
mich90 Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Napisano 15 Stycznia 2011 Dzięki za odpowiedź, w takim razie muszę być cierpliwy, bo te Crossridy na allegro ostatnio bardzo rzadko się pojawiają, po za tym jeszcze ciężej będzie znaleźć je w dobrym stanie. No chyba, że przestane przejmować się jak wygląda mój rower i kupię nowe srebrne... Nie rozumiem, dlaczego od 2009 nie ma czarnej wersji:(
andi333 Napisano 15 Stycznia 2011 Napisano 15 Stycznia 2011 http://allegro.pl/nowe-kola-mavic-crossride-najtaniej-i1414295916.html mówisz masz. http://allegro.pl/nowosc-mavic-crossride-disc-6-sr-011-kola-mtb-i1394223658.html
mich90 Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Napisano 15 Stycznia 2011 No tak, ale trzeba było przeczytać jeszcze mój pierwszy post, gdzie piszę, że potrzebuję kół pod v-ki i pod tarcze:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.