Skocz do zawartości

[rama] Superior XP 930

rrondo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rama jest długa, o ile w rozmiarze 19" 613 mm można przyjąć z zastrzeżeniem, że nie będzie to rama rekreacyjna, to w rozmiarze 16,5" długość 603 mm to baaardzo dużo, żadnym wypadku nie radzę jej kupować bez przymiarki.

Napisano

Rama jest długa, o ile w rozmiarze 19" 613 mm można przyjąć z zastrzeżeniem, że nie będzie to rama rekreacyjna, to w rozmiarze 16,5" długość 603 mm to baaardzo dużo, żadnym wypadku nie radzę jej kupować bez przymiarki.

No niestety tu będzie problem - mieszkam na drugim końcu Polski od sprzedawcy, a w pobliżu uświadczyć Superiora to sztuka.

W każdym razie myślałem na 19". Sprawdzałem na jakiejś angielskiej stronie jakie wymiary by mi pasowały, i wyszło mi coś takiego:

długość rury wirtualnej 59,94 do 60,96 cm. Czyli XP 930 minimalnie za duża, ale pewnie można by było skorygować mostkiem.

długość mostka 9,8 do 11,4 cm

Mój wzrost to 177, długość nogi 84.

Zastanawia mnie jeszcze jedno. Rama ma być pod maratony i generalnie dłuższe wycieczki. Czy taka długa rama będzie bardzo negatywnie wpływać na komfort jazdy, czy też nie? W tej chwili jeżdżę na zupełnym turystyku, Mongoose Annapurna, rozmiar ramy 20". Siodełko mam maksymalnie odchylone do tyłu, mostek obniżony, ile się da, a i tak siedzę na końcu siodełka, mając ręce na rogach. Wtedy czuję względny komfort (mówię o dolnym odcinku kręgosłupa).

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...