rafalek940 Napisano 24 Marca 2011 Napisano 24 Marca 2011 Czy ktoś z miejscowych jest w stanie powiedzieć jak tam trasa na stan dzisiejszy po tylu niach sloneczka ? i czy ktos moze opisac trase ? Jakie gdzie pojazdy/trudna trasa ? Itp ?
marcinusz Napisano 24 Marca 2011 Napisano 24 Marca 2011 Ja się bardziej obawiam, jak trasa będzie wyglądać po zapowiadanych na sobotę opadach
ljar Napisano 24 Marca 2011 Napisano 24 Marca 2011 Czy ktoś z organizatorów lub zeszłorocznych uczestników może powiedzieć jaki jest harmonogram zawodów? Jestem w grupie 31-45. O której mniej więcej godzinie można się spodziewać startu?
piootrj Napisano 24 Marca 2011 Napisano 24 Marca 2011 Czy ktoś z organizatorów lub zeszłorocznych uczestników może powiedzieć jaki jest harmonogram zawodów? Jestem w grupie 31-45. O której mniej więcej godzinie można się spodziewać startu? Dostałem info, że nasza grupa startuje około 13:30 - 14:00.
jacekp Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 czyli kilka osob z forum bedzie moze jakis znak rozpoznawczy ?
Megan23 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Też się wybieram- 12 km nie powinno stanowić jakiegoś super wyzwania ale zobaczymy . Czy ktoś ze znających okolicę może powiedzieć jak z błotkiem na trasie i jakie oponki dobrać- Kendy Karmy wystarczą, czy coś bardziej terenowego? Oprócz tego jak wygląda sprawa z podjazdami?
DarthVader Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Jeździłem trochę po zeszłorocznej trasie i po deszczu jest sporo błota
Ikszudawd Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Na stronie zamieścili krótki opis. Daje to jakiś obraz całości http://mtborzesze.bloog.pl/id,329021598,title,Opis-trasy-oraz-harmonogram-zawodow-i-inne-szczegoly,index.html
piootrj Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Na stronie Org pisze, że nie jest mokro. Byle nie padało jutro. Nie ma co rozważać, jutro ostatni trening i czekamy na inaugurację sezonu
Megan23 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Nom, byle nie padało bo wtedy warunki nie będą zbyt komfortowe, chyba, że jazda przez błotne kałuże wam się podoba- mi akurat nie. Biorę Karmy, najwyżej trochę potańczę ale na asfalcie i szturze się nadgoni . I bardzo mnie ciekawi podjazd pod kościółek- brzmi demonicznie . To do zobaczenia na starcie i życzę powodzenia
piootrj Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 ja na widok błota mam trzęsawki Oponki już założone, jadę na RoRo.
marcinusz Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Nawet lubię czasem jeździć po błocie. Jeśli nie jest zbyt głębokie. Najbardziej nie lubię myć i serwisować po tym roweru... Gdzie nie spojrzę, to na jutro zapowiadają opady. Ale jeśli nie będzie ich dużo, a temperatura w niedziele będzie w okolicach 6-8 stopni i pojawi sięobiecane w prognozach słonko, to może być całkiem przyjemnie.
mabu Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Siemka! Wczoraj objechałm sobie trasę. Faktycznie , nie ma tragedii. Są odcinki trochę grząske, ukryte pod liśćmi. Jedno jest pewne- nikt nie wróci czyściutki do domu:) Szczególnie błotnisty odcinek jest już niedaleko mety, gdzie droga jest moocno zniszczona i trzeba szukać optymalnego przejazdu przez to g*wno. Jeśli chodzi o podjazd pod kościółek, to nie jest to żadna stromizna ,tylko dłuższy podjazd o lekkim nachyleniu , który dobrze weryfikuje formę. W nagrode po jego podjechaniu, jest później dłuzszy zjazd. Kto lubie sobie troche poskakać będzie wniebowzięty:) pozdr
rafalek940 Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Czyli jeśli chodzi o trase to nie ma zle tak ? cała w 100 % przejezdna ? aaa i co znaczy poskakać słowo ? czyżby byłydropy jakieś hahahah ?
marcinusz Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Zapewne chodzi o ten "niebezpieczny" zjazd za Kościółkiem. Co tam jest takiego, że nas org przestrzega?
mabu Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 W sumie nic tam nie ma takiego. Są tam takie małe uskoki wytworzone przez korzenie drzew. Czy trasa całkowicie przejezdna? w jednym miejscu wydaje mi się że trzeba bedzie z buta dawać.
Megan23 Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 No to nie ma źle- chociaż nie wiem jak będzie jutro. Wymieniłem dzisiaj łańcuszek, wyregulowałem przerzutkę, więc rowerek śmiga jak ta lala . Błotka trochę nie zaszkodzi ale wszystko z umiarem
rafalek940 Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 jak tam warunki w okolicach Orzesza mocno dziś popadało czy tylko troszkę ?
@lek Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Przygotujcie łopaty do odgarniania śniegu i ciepłą herbatkę w termosie, bo temperaturka będzie niska - powodzenia
Centek Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Ciepło nie będzie... max 5-7*C ale za to słoneczko wylazło. Wczoraj trochę popadało więc jakieś błotko będzie http://www.syrion.pl/meteo_orzesze.html - tu macie aktualne wskazania temperatury
rafalek940 Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 ja juz po było zacnie za duzo blota za malo podjazdów aletrasa fajna szkoda ze tylko 3 okrążenia ale no coz dla chartów to dystans akurat superbyło miejsce pierwsza 10 ale nie wiem ktore wiec jesli chodzi o xc to jestem zadowolony
senjiro Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Było trzeba wpaść dzisiaj do nas do Gliwic na Akademickie Mistrzostwa Śląska. Była kategoria open, więc każdy mógł wystartować. Wpisowe 0zł i też nic do wygrania poza medalikiem, ale fajna zabawa Sporo osób od nas pojechało potem do Orzesza (w dużej mierze Ci który czuli niedosyt po zerwanych łańcuchach)
kubek20 Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Fajnie było, najlepszy był błotny odcinek przed podjazdem asfaltowym
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.