Skocz do zawartości

[XC] Mistrzostwa Orzesza MTB

homeless

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z miejscowych jest w stanie powiedzieć jak tam trasa na stan dzisiejszy po tylu niach sloneczka ? :)

i czy ktos moze opisac trase ?

Jakie gdzie pojazdy/trudna trasa ? Itp ? :)

Napisano

Czy ktoś z organizatorów lub zeszłorocznych uczestników może powiedzieć jaki jest harmonogram zawodów?

Jestem w grupie 31-45. O której mniej więcej godzinie można się spodziewać startu?

Napisano

Czy ktoś z organizatorów lub zeszłorocznych uczestników może powiedzieć jaki jest harmonogram zawodów?

Jestem w grupie 31-45. O której mniej więcej godzinie można się spodziewać startu?

Dostałem info, że nasza grupa startuje około 13:30 - 14:00.

Napisano

Też się wybieram- 12 km nie powinno stanowić jakiegoś super wyzwania ale zobaczymy :whistling: . Czy ktoś ze znających okolicę może powiedzieć jak z błotkiem na trasie i jakie oponki dobrać- Kendy Karmy wystarczą, czy coś bardziej terenowego? Oprócz tego jak wygląda sprawa z podjazdami?

Napisano

Nom, byle nie padało bo wtedy warunki nie będą zbyt komfortowe, chyba, że jazda przez błotne kałuże wam się podoba- mi akurat nie. Biorę Karmy, najwyżej trochę potańczę ale na asfalcie i szturze się nadgoni :icon_mrgreen: . I bardzo mnie ciekawi podjazd pod kościółek- brzmi demonicznie :icon_cool: . To do zobaczenia na starcie i życzę powodzenia :thumbsup:

Napisano

Nawet lubię czasem jeździć po błocie. Jeśli nie jest zbyt głębokie. Najbardziej nie lubię myć i serwisować po tym roweru...

Gdzie nie spojrzę, to na jutro zapowiadają opady. Ale jeśli nie będzie ich dużo, a temperatura w niedziele będzie w okolicach 6-8 stopni i pojawi sięobiecane w prognozach słonko, to może być całkiem przyjemnie.

Napisano

Siemka!

Wczoraj objechałm sobie trasę. Faktycznie , nie ma tragedii. Są odcinki trochę grząske, ukryte pod liśćmi. Jedno jest pewne- nikt nie wróci czyściutki do domu:) Szczególnie błotnisty odcinek jest już niedaleko mety, gdzie droga jest moocno zniszczona i trzeba szukać optymalnego przejazdu przez to g*wno.

Jeśli chodzi o podjazd pod kościółek, to nie jest to żadna stromizna ,tylko dłuższy podjazd o lekkim nachyleniu , który dobrze weryfikuje formę. W nagrode po jego podjechaniu, jest później dłuzszy zjazd. Kto lubie sobie troche poskakać będzie wniebowzięty:)

pozdr

Napisano

Czyli jeśli chodzi o trase to nie ma zle tak ? cała w 100 % przejezdna ?

aaa i co znaczy poskakać słowo ? czyżby byłydropy jakieś hahahah ? :P

Napisano

W sumie nic tam nie ma takiego. Są tam takie małe uskoki wytworzone przez korzenie drzew.

Czy trasa całkowicie przejezdna? w jednym miejscu wydaje mi się że trzeba bedzie z buta dawać.

Napisano

No to nie ma źle- chociaż nie wiem jak będzie jutro. Wymieniłem dzisiaj łańcuszek, wyregulowałem przerzutkę, więc rowerek śmiga jak ta lala :icon_wink: . Błotka trochę nie zaszkodzi ale wszystko z umiarem <_<

Napisano

Przygotujcie łopaty do odgarniania śniegu i ciepłą herbatkę w termosie, bo temperaturka będzie niska - powodzenia :thumbsup:

Napisano

ja juz po było zacnie za duzo blota za malo podjazdów aletrasa fajna :) szkoda ze tylko 3 okrążenia ale no coz dla chartów to dystans akurat

superbyło miejsce pierwsza 10 ale nie wiem ktore wiec jesli chodzi o xc to jestem zadowolony :D

Napisano

Było trzeba wpaść dzisiaj do nas do Gliwic na Akademickie Mistrzostwa Śląska. Była kategoria open, więc każdy mógł wystartować. Wpisowe 0zł i też nic do wygrania poza medalikiem, ale fajna zabawa :thumbsup: Sporo osób od nas pojechało potem do Orzesza (w dużej mierze Ci który czuli niedosyt po zerwanych łańcuchach):icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...