homeless Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Witam. Zapraszam wszystkich na zawody w Orzeszu 27.03 /niedziela/. Bardzo fajna impreza XC, w sam raz na rozpoczęcie sezonu Wszelkie info na stronie organizatora http://mtborzesze.bloog.pl/?ao=1&ticaid=6b970
marcinusz Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Wyczytałem tam, że zawodnicy ścigali się na zawrotnym dystansie ok. 17km Taki nie dystans nie powinien mnie zmiażdżyć ;P Czy teraz planowany jest podobny? Może uda mi się wystartować.
Kuku Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Stary, to jest XC, zupełnie inna intensywność wysiłku, na żadnym wyścigu XC nie masz do przejechania 100km, ale zapewniam, że na tej trasie w Orzeszu przy 17km można się naprawdę zmęczyć...
marcinusz Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Nawet gdyby to nie było XC a maraton mini, to wciąż zdaję sobie sprawę, że na takim wyścigu nie ma czasu na rozkładanie sił, tylko ciśnie się na maksa. Jak mi nic innego nie wypadnie a śnieg raczy się wynieść, to pewnie stawię się na starcie, aby dowiedzieć się, jaki jestem słabiutki
senjiro Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Ja już tyle razy sobie obiecywałem że pojadę i w tym roku na pewno się wybiorę. W sam raz zawody na małą przecierkę przedsezonową
Loki997 Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 A ja mam w ten dzień urodziny i raczej marne szanse na pojawienie się na starcie :/
ProEvolution Napisano 20 Stycznia 2011 Napisano 20 Stycznia 2011 Oooo. To niedaleko mnie Pewnie się wybiorę Czas pokaże
dziki6 Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 heh ja wpadnę na pewno...od samego startu cisne na maxa aż zdechne po pierwszej pętli...potem najwyżej będe prowadził rower albo wogóle się położę i zadzwonię po R-kę )) a tak poważnie jeśli ktoś myśli że to będzie lajtowa trasa to się może rozczarować ))
senjiro Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 No górek tam raczej nie usypią dużych nagle:) poza tym to nie trasa czyni wyścig trudnym tylko sami zawodnicy
jacekp Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 witam all Nigdy nie bylem na takiej imprezie ale sprobuje tez swoich sil jak wypadne Moze ktos z forumowiczow obeznany w takich dystansach dal by kilka rad przed startem Raczej nikogo nie bede znal z uczestnikow wiec moze chociaz kogos z forum poznam Orientuje sie ktos jak to jest z kategoriami wiekowymi ? jestem z wrzesnia 65 czyli rocznikowo bylbym juz w ostatniej kat 46+ ale 45 lat koncze we wrzesniu
ljar Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 Na 99% tylko rocznik się liczy (nie spotkałem się jeszcze żeby było inaczej)
Karol Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Nawet na 100% ;-) Na zawodach zwykle jest liczony rocznik, chyba że podano inaczej. Pozdrawiam
jacekp Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 na seri maratonow na pewno rocznikowo bo ktos zaczalby sezon w jeden kategori a konczyl w nastepnej. Tu chyba jeden wyscig wiec moze byc roznie ale licze ze rocznikowo. Wystartowalbym "najmlodszy" w kategori.Scigalbym sie z rowiesnikami albo starszymi. Duzo lepsza opcja niz byc najstarszy i za rywali miec 10 lat mlodszych. Oczywiscie i tak w kat 46+ zapewne bedzie sporo "wycinakow" ale sprobuje tanio skory nie sprzedac
kubek20 Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 A jakie nawierzchnie można spotkać na trasie ? Też będę.
piootrj Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 A jakie nawierzchnie można spotkać na trasie ? Też będę. Asfaltu by się nie spodziewał luknij na zdjęcia z lat poprzednich. Też będę
marcinusz Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 W niedziele szykują mi się dwa wyścigi. Jeden potwornie szybki, oglądany z fotela - F1. Drugi też będzie na siedząco, ale znacznie wolniejszy, co nie znaczy, że mniej emocjonujący Mam nadzieję że nie będzie jakichś strasznych pułapek na trasie, bo na objazd raczej nie zdążę. @up Kojarzę, że byłeś na Dębowym maratonie. Ciekawe, ile tym razem mi dołożysz
piootrj Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Kojarzę, że byłeś na Dębowym maratonie. Ciekawe, ile tym razem mi dołożysz ooooo to musimy się gdzieś zgadać przed startem, to pogadamy. Raczej nie liczę, że Ci dołożę, będzie walka
marcinusz Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Na Dębowym dołożyłeś mi prawie 3 minuty. A dałem tam z siebie absolutnie wszystko, bo mi kolega na ambicje wszedł, gdy mnie dogonił na ostatnich kilometrach. Ambicje od razu odgoniły mój kryzys. Dobrze, że serce wytrzymało Zresztą teraz też będzie jechał. Podejrzewam, że ten wyścig nie będzie aż tak amatorski jak Dębowy Maraton i w związku z tym znów będę w ogonie stawki... Jedyny problem ze spotkaniem przed wyścigiem jest taki, że ja przyjadę pociągiem dopiero o 11:33, ale myślę że się uda. Warto się poznać, bo może na Silesii też się pościgamy...
piootrj Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Jedyny problem ze spotkaniem przed wyścigiem jest taki, że ja przyjadę pociągiem dopiero o 11:33, ale myślę że się uda. Warto się poznać, bo może na Silesii też się pościgamy... Też o tej porze planuję zawitać do Orzesza. Z tym, że jadę autem, mogę Cię zabrać, tylko musiałbyś skołować uchwyt na rower, niestety posiadam tylko jeden, drugi się popsuł W jakiej Ty kategorii jedziesz ? też 31-45 ?
marcinusz Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Dzięki za propozycję, ale nie skorzystam. Nie miałbym skąd wziąć uchwytu na rower a i tak mają ze mną jechać dwie osoby pociągiem z Katowic. Nie zostawię ich teraz. Ja jestem młodzież jeszcze - rocznik '83 Najgorsze, że znów załamanie pogody na łikend zapowiadają
piootrj Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 To w takim razie musimy się gdzieś w okolicach biura zawodów zgadać Pogody ba łikend nie sprawdzałem, mam nadzieje, że jednak będzie znośnie.
Ikszudawd Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Witam! Ja tutaj jestem nowy. Też wybieram się do Orzesza, będzie to mój pierwszy wyścig więc raczej cudów się nie spodziewam A co do warunków to może i będzie słońce ale raczej teren podmokły więc te 13 km może okazać się niezłym poligonem pozdrowka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.