Skocz do zawartości

[rower] który wybrać- pilne

down32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A skąd ktoś ma wiedzieć czy wolisz większe czy mniejsze koła albo to czy wolisz amortyzowany czy sztywny przód? Wybrałeś 2 zupełnie inne rowery których nijak nie można porównać. Wszystko co można w tym temacie powiedzieć to że Felt ma lepsze hamulce.

Napisano

Konkretna odpowiedź na konkretne pytanie:) Ten Focus faktycznie ma lepszy hamulce i napęd. Napisz jeszcze do czego rowerek będziesz użytkował. Poza tym ma nadzieje że zdajesz sobie sprawę z tego że ten Bergamont ma wysokość 61cm?

Napisano

Co do wielkości ramy to zdaję sobie z niej sprawę, bo mam 195 cm wzrostu. Rower będzie używany głównie w mieście i na szosie oraz czasami ale to nie często w terenie.

Napisano

1. BERGAMONT nie wiem czy by był za komfortowy w terenie, ale na jego korzyść przemawia to iż większość czasu będzie spędzał w mieście.

2. FOCUS w terenie pewnie o niebo lepiej niż pierwszy rower, ale mniej komfortowy w mieście.

Ja mam rower MTB i postawiłem go na lekko terenowych oponkach i mi się spisuje idealnie w mieście jak i na lekkich szlakach terenowych.

Pozdrawaim!

Napisano

Ja bym obstawiał jednak na Bergamonta, do miasta i na szosę będzie idealny. A w teren zawsze można spuścić trochę powietrze z opon i będzie bardziej komfortowo. Poza tym down32 napisał o lekkim terenie czyli rozumiem że będą to raczej wiejskie utwardzone drogi, szutrówki lub ścieżki leśne.

Napisano

No właśnie o to chodzi co ma się rozumieć przez ten lekki teren. Ale jak właśnie utwardzone drużki no to zdecydowanie Bergamonta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...