Skocz do zawartości

[koszulka] Rogelli, Biemme, czy Bicycle Line

keeper73

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcę kupić koszulkę na lato i po przejrzeniu forum zdecydowałem się poddać opinii trzy typy:

1. Rogelli do 80zł. proszę o propozycję - myślałem o modelu Madrit

2. Biemme Basic

3. Bicycle Line http://allegro.pl/freerace-koszulka-profesjonlna-super-jakosc-i1399952139.html

O trzeciej propozycji nic nie znalazłem na forum, może ktoś się orientuje co to za towar?

Następne pytanie: jeśli na wdechu w klatce mam 109-110cm. czy koszulka mierzona pod pachami 55cm. będzie dobra?

Będę jeździł crossem większości asfalt: czy lepsza będzie obcisła koszulka czy MTB?

Jeśli ktoś zna odpowiedzi na moje pytania, to proszę o pomoc i z góry dziękuję.

zauważyłemze koszulki mtb i obcisłe to jedno i to samo. Chyba ze ci chodzi o tak obcisle jak bielizna ktora jest jako I warstwa :D

Co do koszulek to wszystkie będą działać mniej więcej tak samo, a rozmiarówke masz podana pod aukcjach lub w opisie na stronie sklepu i tam patrz czy bedzie pasowała czy nie.

Chodziło mi jak dobiera się taki rozmiar,czy na sztywno czy jakiś mały zapas, lub troszkę mniejszą aby lepiej przylegała. Kolega mówił, że ta Biemme ma super oddychalność i jest najlepsza, ale mierzyłem u niego i jakoś dziwnie się fałdowała z przodu. Nie wiem czy to nie będzie miało wpływu na wygodę.

Jeśli chcesz coś konkretniejszego to poszukaj koszulki BCM Nowatex. Jakościowo będą lepsze, krój jest wygodniejszy, cenowo stoją do 100pln. Jeśli chodzi o rozmiar to patrz tutaj: http://www.sklep.bcmnowatex.com.pl/upload/articles/tabela_wymiarow.pdf Jeśli chcesz ciasne to bierz L/6, jeśli normalne to XL/7 a jeśli luźne to XXL/8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...