kluchynsyn Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Kupuje rower z podanymi wyżej amortyzatorami. Czy są one wysokiej klasy, oraz czy są żywotne? Nie musze martwić się o czeste reklamacje czy niepotrzebne wizyty w serwisie? Będe miał rame One-Twenty TFS-Disc, jak z ich wpółpracą? Słyszałem że w ramach meridy amortyzatory chodzą źle. Mam lekkie obawy.
Hanzo Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Mam w swoim rowerze X-Fusiona X-Fusion 02 RPV, czyli prostszy model. Używam go od 2 lat, ma przejechane około 6k km. Jak do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów, nie był serwisowany, tylko od czasu do czasu psiknięty brunoxem. Na Polskę niedawno dystrybutorem został BIKERSHOP. Spec zaczął je montować w swoich rowerach. Więc generalnie może marka zrobi się bardziej popularna w Polsce, co przełoży się na dostępność części zamiennych i serwisów.
tobo Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 To odpowiedni sprzęt do tego modelu roweru. Średni dla średnio wymagających. W takim przypadku jest ok. Co do fusiona; o ile sporo czytam o więziach tej firmy z foxem i bliźniaczości produktów, to wg mnie w działaniu takiego podobieństwa jednak nie ma Nie obawiałbym się specjalnej awaryjności pod warunkiem, że sprzęt będziesz użytkował zgodnie z zamysłem producenta.
jotas Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Ja moge wypowiedzieć się jedynie co do pracy amorka X-Fusion O2RC Testowałem w zeszłym roku Bionicona Golden willow, który był wyposarzony w ten amortyzator. Musze powiedzieć, że byłem bardzo zadowolony z jego pracy. Co do żywotności i awaryjności nie moge się wypowiedzieć bo użytkowałem ten rower dość krótko. Ogólnie jeżel chodzi o prace to POLECAM
Gość Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 No Tobo,ja nie zgodze sie ze stwierdzeniem,ze jakos pracy jest strasznie duza.Dwie blizniacze konstrukcje czyli Ghosty.W jednym O2RPV w drugim RP23.Zarowno ja ,jak i kolega stwierdzilismy jedno-bez wzgledu jak ustawi Foxa to on i ja mielismy to samo wrazenie.X-Fusion szybciej i plynniej zbieral male nierownosci,natomiast na wiekszych i duzych nierownosciach Fox przelatywal po calym zakresie i na koncu sie utwardzal.Progresja X-F.. jest znacznie wieksza.Pomimo deklarowanego przez producenta o pol centymetra mniejszego skoku u kolegi mialem wrazenie wiekszego skoku.Na poczatku mi sie to nie podobalo,potem jednak tak.Natomiast Fox RP2 w Marinie Quadzie i i dzialanie na malych nierownosciach to juz porazka.W tym przypadku nie wiem czy to wina dampera czy zawiechy.Co do nowych damperow z PV nie wiem,nawet w rekach nie mialem,TY masz i wiesz.W innych rowerach nie wiem,nie mialem kontaktu,po co pisac...Na pewno sie nie zgdodze,ze jest to Fox z inna naklejka.Drugi gatunek i inne brednie,itd.Co ciekawe O2RC mial kolega w najwyzszej Meridzie 96,pomimo ze w katalogu byla z RP23.
Gość Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Kupuje rower z podanymi wyżej amortyzatorami. Czy są one wysokiej klasy, oraz czy są żywotne? Nie musze martwić się o czeste reklamacje czy niepotrzebne wizyty w serwisie? Będe miał rame One-Twenty TFS-Disc, jak z ich wpółpracą? Słyszałem że w ramach meridy amortyzatory chodzą źle. Mam lekkie obawy. nie wiem gdzie słyszałeś. U mnie w One Twenty wszystko działa pięknie. X-Fusion działa dobrze, a z przodu mam Bomber 44 120-140mm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.