Skocz do zawartości

Kross Level A4 (2011)

Mati112

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem czegoś.. piszesz że kross level a4 2011 a rama 2008 ?

A jak mial napisac?

Ja miesiac temu kupilem fabrycznie nowa rame speca z 2007 roku, pozostale elementy zakupione w pod koniec 2010 i na poczatku 2011, a wszystkie z katalogow na 2011.

Mam w opisie wrzucic ze rower z 2007 roku, jesli kupilem fabrycznie nowa rame pod koniec 2010, a czesci wystepuja w katalogu 2011???

2011 sugeruje rocznik ramy

nie wazne kiedy kupiona, jest z tego roku co zostala zrobiona

Pozdro

Czyli jedna czesc roweru decyduje o tym ze to starszy rocznik :)

Chyba tylko w Polsce...

W uk i usa przyjete jest ze podaje sie rocznik ramy tak samo jak i innych czesci w opisie, a rocznik roweru wyznacza sie na ten w ktorym sprzet zostal zlozony/uzyty po raz pierwszy.

Zgodnie z twoimi zasadami, jesli ktos dzis kupi sobie w sklepie nowa przerzutke XTR 9sp, powinien napisac ze to rocznik 2007.

• 4 tygodnie później...

ja również uważam że rocznik ramy nie wyznacza rocznika roweru...

Uwazasz tak ty, ja i jest to standard przyjety od lat na wiekszosci miedzynarodowych forow/serwisow gdzie ludzie prezentuja swoje rowery.

Jesli mowa o skladaku na dowolnej ramie to jego rocznik wyznacza sie na rok, kiedy rower zostal zlozony i zaprezentowany w obecnej postaci.

Tutaj jednak masz do czynienia z banda, ktora wprowadza swoje wlasne standardy w imie tak-widzi-mi-sie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...