maciej1408 Napisano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Cześć, nie wiem czy czasem oglądacie ale na Discovery World od zeszłego wtorku leci serial "Dwa kółka, dwie Ameryki". Szczerze chciałbym go polecić każdemu kto interesuje się rowerami. Więcej informacji macie tu: http://bikeboard.pl/index.php?d=nowosci&id=3292 Leci co wtorek o 18;30 Właśnie oglądam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipstein Napisano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Jak byłem w domu rodzinnym na święta to oglądając reklamy już zacząłem żałować, że będę musiał wrócić do siebie :/. Niestety nie mam Discovery ... a tak uwielbiam tę grupę kanałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 szkoda, że facet jak na razie nie wyłuszczył całej swojej filozofii związanej z kwestiami technicznymi - dobór bicykla, wyposażenia, akcesoriów, ciuchów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Obejrzałem wszystkie odcinki na YouTube. Jestem pod wrażeniem tego co dokonał. Trzeba podziwiać takich ludzi jak Mark Beaumont i brać z nich przykład. Naprawdę bardzo dobry filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 16 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Życie jest okrutne, akurat cudowny Aster City musiał usunąć od 1. stycznia discovery world, no cudownie po prostu ;x ehh, trzeba bedzie na youtubie ogladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
border Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Nagrywał ktoś to może ? Chętnie bym oglądną ale na necie nie ma jeszcze z lektorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 fragment wywiadu (wyprawa dookoła świata) z kilkoma info technicznymi(ang.): Weapon of choice Since taking on the world, Mark has been sponsored by Koga Miyata and he made his global journey on a custom-built Signature. “It was a big, 63cm aluminium frame and I rode 700cc wheels on a Rohloff 14-speed hub with a Smitz front hub dynamo,” he says. “Out front, I rode butterfly bars on a 110mm stem for a more stretched position for the big flats. It was an incredibly comfortable and reliable setup. I also rode a SMP Pro saddle, which looks very alternative with its eagle beak and big split, but proved amazing for the big miles.” Mark was unsuported en route, so he carried all his own kit, fitting it into a standard five-pannier setup that included GPS Iridium tracking, film kit, laptop, clothes, camping gear and food. “I changed a back tyre every 2,000 miles and a front tyre every 3,500 miles,” he explains. “The Rohloff was superb throughout and took less than 1,000 miles to run in smoothly, so I only used three chains throughout and had one oil change. It was incredibly low maintenance – I wouldn’t go back to a derailleur setup for long tours. The only big challenge I had was with broken wheels and that was caused by a mistake with the initial set up where the spokes were over-tensioned.” w innym linku pisali, że rower na indywidualne zamówienie, kosztował marne 4500 funciaków :-) http://www.bikeradar.com/news/article/interview-mark-beaumont-18628 http://www.markbeaumontonline.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.