Hubi Napisano 11 Stycznia 2011 Napisano 11 Stycznia 2011 Witam, poszukuję roweru dla mamy. Do wydania no no no z 900zł. Koła fajnie gdyby 28", mże być 26". Wziąłem ją do rowerowego, podobają jej się rowery typu Eurobike Retro. Może być też inny trekking. Proszę o pomoc. :icon_question: :icon_question:
przemolinko Napisano 11 Stycznia 2011 Napisano 11 Stycznia 2011 Witam o to moja propozycja: http://ekross.pl/rowery-kross-kolekcja-2010-kross-jantar-s-2010-o_l_157_2608.html Bardzo prosty rowerek, z pełnym osprzetowaniem. Na pewno będzie idealny do dojazdu na działeczke z pełnym koszem owoców i warzyw ;D Przerzutka w piaście jest dobrym rozwiązaniem ponieważ jego wnetrze jest zasloniete od wody oraz syfem z dróg (bez awaryjny). Niestety jeżeli już sie zepsuję ciężko to naprawic poprzez dośc udziwniony i skomplikowany mechanizm zmiany biegów.
Hubi Napisano 11 Stycznia 2011 Autor Napisano 11 Stycznia 2011 Chodziło mi raczej, żeby to miało przerzutki i było bardziej trekkngowe. Prosiłbym może o jakieś wskazówki w poszukiwaniach na alledrogo.
Moloch89 Napisano 11 Stycznia 2011 Napisano 11 Stycznia 2011 Wzrost mamy, ma być używany czy nowy, rama ma być damską czy może być męska?
RadekSki Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Dwa przykładowe używane nad którymi można by się zastanowić. http://allegro.pl/stevens-8-biegow-nexus-w-piascie-dynamo-amortyza-i1406749492.html http://allegro.pl/stevens-galant-na-alivio-roz-46cm-18cali-i1401226940.html
Sandacz Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Ale co się uparłeś na przerzutki - jak rozumiem, zewnętrzne? Biegi w piaście w zupełności wystarczą. A jeśli masz wątpliwości co do bezawaryjności takiego rozwiązania, to facet przejechał bez problemu przez dwie Ameryki na piastobiegowcu (oglądaj Discovery World) :-)
Moloch89 Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Ale co się uparłeś na przerzutki - jak rozumiem, zewnętrzne? Biegi w piaście w zupełności wystarczą. A jeśli masz wątpliwości co do bezawaryjności takiego rozwiązania, to facet przejechał bez problemu przez dwie Ameryki na piastobiegowcu (oglądaj Discovery World) :-) Tyle że on miał piaste Rohloffa za 2500€ a nie shmano Nexusa za jakieś 200zl
Sandacz Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 możliwe - zakładam jednak, że rower nie będzie używany na tak ekstremalne wypady :-) Mimo wszystko daje do myślenia, że od Alaski do Równika padło mu łożyskowanie suportu, sterów, a nie wielobiegowa piasta :-)
amoniak Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Nowy, rama damska. Przerzutki. Może zacznijmy od tego Tobie chodzi o rower miejski. ponieważ trekingowy bedzie kosztował coś sporo po nad 2-3 kzł i to wcale nie będzie super wypas. Wracając do mieszczucha Pierwsza propozycja jest bardzo dobra Widziałem ten tower http://ekross.pl/rowery-kross-kolekcja-2010-miejskie-kross-gorky-park-2010-o_l_167_2614.html W przecenie za 950 zł Po pierwsze: Czy ty będziesz na nim jeździł? Czy Twoja mama? niech może Ona wybierze Przekładnia planetarna w piaście jest nieśmiertelna - naprawdę ciężko ją zabić do tego konserwacja takiego napędu jest minimalna. Praktycznie nic nie regulujesz tylko śmigasz. Dlaczego zewnętrzne przerzutki odradzam
Hubi Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Napisano 12 Stycznia 2011 Moja mama nie jest taka stara. No chodzi mi o fajny trekknigowy. mojej mamie się takie podobają. Wiem, że takich ofert jest tysiące, więc proszę o rady na co zwracać uwagę. Lub jakieś propozycje.
amoniak Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Noo promocje się kończą. Z posezonowej obniżki zostały już same sztrucle lub wypaśne maszyny ale cena Zostaje jedynie wizyta z mama w sklepie i niech sama wybierze czego jej trzeba. W większości sklepów rowerowych nie pracują dyletanci i chętnie i fachowo pomogą. Ja ze swojej strony radziłbym właśnie coś z przekładnią planetarną w piaście. Jak hamersmith dojdzie do akceptowalnej ceny to sobie go sprawię a na tył włożę do mojego fulla właśnie 8 biegowego Spectro. a dlaczego bo robi w błocie miliard razy lepiej niż klasyczne przerzutki, nic sie nie urwie nic nie telepie łańcuch cały czas naciągnięty. Jedyna wadą jest masa takiego zestawu Ktoś Ci bzdur naopowiadał że piasta wielobiegowa jest dla emerytów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.