heburion Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Witam. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Mianowicie problem polega na ustawieniu tylnego koła mniej wiecej po śrdoku ramy. Kupiłem niedawno na allegro koło alex rims DM24 na piaście novatec NT-812 na oś 12mm (z edaptarem na 9mm) na szprychach dt-champion. Mam rame CMP Helldancer na poziomych hakach i hamulec tarczowy. Gdy wkładam koło i zapinam je na zacisk jest ono odchylone względem ramy w prawa strone o ok 0.5-1cm. Teoretycznie da sie ustwaić koło na hakach aby było w miare równo lecz kolnierz śruby od zacisku nie wchodzi w frez w haku (taki zeby sie tam śruba chowała) i trzyma sie na "słowo honoru". Po tak zapietym kole po 1 skoku z np kraweżnika wraca do pozycji przed wyregulowaniem i jest znów krzywe, opona trze po ramie. Piasty na oś 12mm mają jakąś regulację przesunięcia koła tak jak piasty 9mm za pomoca konusów? Czy jedynym wyjsciem jest przciagniecie kola w lewo przez pociagniecie i poluzowanie szprych? Czy jakies pokładki między hakiem a piastą? Proszę o pomoc.
heburion Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Napisano 10 Stycznia 2011 foty dodam jutro ale raczej watpię aby dużo pomogły
heburion Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Napisano 12 Stycznia 2011 temat do zamkniecia, pomoglo przeciagniecie sprzych i kolo poszlo o 7mm w prawo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.