Skocz do zawartości

[ koło ] problem z ustawieniem wzgld ramy

heburion

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.

Mianowicie problem polega na ustawieniu tylnego koła mniej wiecej po śrdoku ramy. Kupiłem niedawno na allegro koło alex rims DM24 na piaście novatec NT-812 na oś 12mm (z edaptarem na 9mm) na szprychach dt-champion. Mam rame CMP Helldancer na poziomych hakach i hamulec tarczowy. Gdy wkładam koło i zapinam je na zacisk jest ono odchylone względem ramy w prawa strone o ok 0.5-1cm. Teoretycznie da sie ustwaić koło na hakach aby było w miare równo lecz kolnierz śruby od zacisku nie wchodzi w frez w haku (taki zeby sie tam śruba chowała) i trzyma sie na "słowo honoru". Po tak zapietym kole po 1 skoku z np kraweżnika wraca do pozycji przed wyregulowaniem i jest znów krzywe, opona trze po ramie.

Piasty na oś 12mm mają jakąś regulację przesunięcia koła tak jak piasty 9mm za pomoca konusów? Czy jedynym wyjsciem jest przciagniecie kola w lewo przez pociagniecie i poluzowanie szprych? Czy jakies pokładki między hakiem a piastą?

Proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...