Skocz do zawartości

[torba podsiodlowa] Pytanie dot. Sport Arsenal 501

przemolinko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jak to ejst z tymi pompkami na CO2. Naboje sa to zwykłe od wiatrówek i czy jest możliwośc zamkniecia zaworu i uzycie pompki z tym samym nabojem ponownie. Oraz na jak dlugo starczy CO2 po wciskaniu non stop spustu. I czy nie lepiej miec zwykla pompke z tloczkiem i nie martwic sie niczym. Jezeli lepszym wyjsciem bedzie wersja na CO2 to jaki model mi proponujecie do tych 35zl (wraz z przesylka)

Napisano

niestety naboje ze zwykłej wiatrówki nie pasują gdyż te nie posiadają gwintu. Same naboje co2 z gwintem sa dosyć drogie i raczej używa się je na maratonach lub wyścigach xc.

Napisano

Nie do końca się zgodzę bo np. taki SKS Airchamp Pro jest na 16 gramowe naboje niegwintowane, które można po 5zł kupić na allegro. Do 35zł na niegwintowane naboje widziałem pompkę Sigmy Sport Aero na allegro. Jeden nabój starcza ponoć na jedną oponę, ale tego na 100% nie wiem bo nie używam takowej pompki. Oczywiście że jeśli się ktoś nie ściga to najlepiej mieć zwykła pompkę tłoczkową, ale znalezienie takiej do 16cm i poniżej 35zł może być dosyć trudne. Nie możesz jej podczepić w jakiś sposób pod torebką?

Napisano

Chyba sprawa jest zalatwiona poniewaz podano mi wczesniej propozycjie a mianowicie 16cm pompke sks. Torba jest jedno komorowa z mozliwoscia odpiecia zamku przez co jej pakownosc sie zwieksza. Mam nadzieje ze spokojnie sie zmiesci biorac pod uwage wymiary to z pewnoscia lecz roznie to bywa, 10cm nie rowne 10cm :D

edit:

Zalezy mi na kompaktowym rowerku aby wszystko mialo swe miejsce. Doczepic pod torba hmm rownie dobrze mogl bym na tasme do rowerowej ramy przymocowac. Myslalem przez jakis czas o pompce sigma lambda jet ktora podczepia sie za pomoca gumek pewnie znanym kazdemu z licznikow tejze firmy. Przyznam iz to byl dobry pomysl za wyjatkiem jej rozmiarow oraz ograniczonego miejsca do montazu.

Przepraszam za pismo, lecz pisze z komorki prosze o wyrozumialosc (mam 15 lat i jestem kiepski z ortografii). cos zebralo mi sie na wyznania :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...