Rulez Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Nie narzeka bo mu płacą, ale to nie znaczy, że taka rama będzie optymalna, klasowo zapewne porównywalna do ramy z tematu i produkowana w tym samym rejonie
senjiro Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Pan Hong-Fu już zadał o to żeby Czarek nie narzekał. A tak poruszając temat malowania to na forumszosowym chodziło swojego czasu zdjęcie roweru szosowego, który sobie gościu pomalował według własnego wzoru i nazwał "debeściak"
Waler Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Napisano 12 Stycznia 2011 Co do ram 'noname carbon' z allegro a pertiusa, to te 'przystepne ceny' sa moim zdaniem smieszne. Te ceny co byly na targach(ok 4,5 tys za rame) moim zdaniem sa lekka przesada, jezeli dalej myslimy o przystepnych cenach
senjiro Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Co do ram 'noname carbon' z allegro a pertiusa, to te 'przystepne ceny' sa moim zdaniem smieszne. Te ceny co byly na targach(ok 4,5 tys za rame) moim zdaniem sa lekka przesada, jezeli dalej myslimy o przystepnych cenach Biorąc pod uwagę że ramy z Hong-Fu kosztują 350-400 dolców od sztuki, a pewno biorą większe zamówienia to nie trzeba kończyć wyższych studiów z ekonomi żeby sobie to wyliczyć
Sol Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Co do ram 'noname carbon' z allegro a pertiusa, to te 'przystepne ceny' sa moim zdaniem smieszne. Te ceny co byly na targach(ok 4,5 tys za rame) moim zdaniem sa lekka przesada, jezeli dalej myslimy o przystepnych cenach Ramy Peritusa kosztują ok. 2,5k zł. Czy jest to dobra cena czy nie to kwestia subiektywna. W każdym razie wiesz, że stoi za nimi konkretna firma w Polsce, więc przynajmniej będzie komu mordę obić, gdyby okazała się bublem. W przypadku HongFu byłby z tym lekki problem. Co do zamówień z Chin warto się upewnić czy cena którą wyświetlają to detal czy hurt, żeby potem nie było zdziwienia, że 400 USD wykładasz dopiero przy zamówieniu kilkudziesięciu sztuk. Dla mnie wybór między ramą stąd (albo raczej ramą wiadomego pochodzenia) ale droższą, a ramą cHGW choćby nie wiem jak tanią, jest oczywisty. No ale to mój punkt widzenia .
tasior Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Nie narzeka bo mu płacą, ale to nie znaczy, że taka rama będzie optymalna, klasowo zapewne porównywalna do ramy z tematu i produkowana w tym samym rejonie bardzo dobre, bardzo dobre =) szczególnie ta część że ktoś komuś płaci. nie wiem jaka rama kosztowała 4,5 tys. na targach? bylem na stoisku caly czas rozkladalem towar i zadna rama nie kosztuje 4,5tys z pewnoscia =) zdecydowanie zaleta jest to ze Peritus jest Polski i w kraju na miejscu mozna dochodzic jakichkolwiek roszczen, i taniej i latwiej. wiadomo ze mozna sobie pewnie zamowiec taka sama rame taniej tyle ze nie pomalowana, niewiem tez jak jest z czysto detaliczna sprzedaza gdyby bylo tak latwo pewnie takie ramy wisialy by w kazdym sklepie Ps. kazdy kupuje co chce i co mu pasuje wiec zeby przypadkiem jeszcze nie wyszla jakas sprzeczka na forum gdybym mial full kasy szukal bym wiliera, looka, czy whistle bo podobaja mi sie wizualnie
Waler Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Napisano 13 Stycznia 2011 Mozliwe ze peritus nie jest najgorszym wyjsciem, szkoda tylko ze 2,5. Bardziej podoba mi sie cena 1,7do negocjacji
Rulez Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 bardzo dobre, bardzo dobre =) szczególnie ta część że ktoś komuś płaci. Nie, no, charytatywnie jeździ na tej ramie , pewnie jeszcze dokłada ... Radzę o umiar w zachwytach i spojrzeć na profil firmy, rowery to tylko margines, działalności (nie wykluczone, że są traktowane jako reklama firmy), sami niczego nie projektują, kupują gotowe, to smo na e-bayu jest taniej .... http://www.peritus.biz.pl/
tasior Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Peritus to rowery bez zadnej przykrywki czy dodatkowej reklamy firmy. nie ukrywaja skad maja ramy wyraznie to napisali na stronie, Zamana nie dostaje pensji ja jazde na ramie, poporstu znaja sie z Jackiem i dostal rower. Potrochu wiem jak wyglada peritus od srodka bo dla nich jezdze. a co to ceny 2,5tys. warto zadzwonic i sie targowac, dodam ze 2,5 tys kosztuje chyba zestaw rama + sztyca carbon + koszyki carbon + stery + podkladki pod stery carbon. ale jak kto woli lubi i chce, producentow i mozliwosci kupna jest ogrom wiec kazdy jezdzi na czym chce i na co go stac
Waler Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Napisano 13 Stycznia 2011 zestaw rama + sztyca carbon + koszyki carbon + stery + podkladki pod stery carbon do tego dodam ze w przeciwieństwie do ram z ebaya i allegro, nie maja zje**** geometrii, co im sie bardzo chwali Chyba wiem co w najblizszym czasie zagosci w moim domu, swoja droga co masz na mysli ''warto sie potargowac''? cena jest jeszcze do negocjacji ?
tasior Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 zadzwon, napisz do Jacka jak chcesz to podam ci kontakt przez prv, zawsze warto zapytac. a gdybys chcial moze nabyc caly rower (zobacz moj profilu) to tez mozemy sie potargowac i dogadac co do ceny =)
Waler Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Napisano 13 Stycznia 2011 Mysle ze odpada, bo ledwo co kupilem evo mbike'a. Tylko trzeba zmienic kola i rame Chyba ze sprzedasz rower za 5tys, wtedy sie zastanowie A kontakt "Jacka"(kim jest jacek:)?) poprosil bym mailowy. Z gory dzieki
senjiro Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 Wszystko fajnie, ale takie rozmowy to możecie sobie na privie prowadzić
Rulez Napisano 13 Stycznia 2011 Napisano 13 Stycznia 2011 O taka twoja mać, jednego naganiacza mało, to trafił się następny ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.