Skocz do zawartości

[Manetki] Shimano ST-EF60 - wymiana linki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nadszedł już czas na wymianę linek i pancerzy w rowerze, dlatego potrzebuję drobnej pomocy. Ściągnąłem oczywiście pliczek pdf: ST-EF60, ale mam jedną wątpliwość. Czy zakończenie linki znajduje się po prostu pod tą "listwą" z cyframi?

W przypadku ST-EF50 ładnie to zostało narysowane i wszystko widać na pierwszy rzut oka, w pliku z moimi manetkami trochę gorzej. Spodziewam się, że jest to bardzo podobnie zrobione i pewnie tak jest, ale jak to mówią, "przezorny zawsze ubezpieczony".

pozdrawiam

Witam

Nadszedł już czas na wymianę linek i pancerzy w rowerze, dlatego potrzebuję drobnej pomocy. Ściągnąłem oczywiście pliczek pdf: ST-EF60, ale mam jedną wątpliwość. Czy zakończenie linki znajduje się po prostu pod tą "listwą" z cyframi?

W przypadku ST-EF50 ładnie to zostało narysowane i wszystko widać na pierwszy rzut oka, w pliku z moimi manetkami trochę gorzej. Spodziewam się, że jest to bardzo podobnie zrobione i pewnie tak jest, ale jak to mówią, "przezorny zawsze ubezpieczony".

pozdrawiam

Zernij tutaj, lepszy schemat.

Odkręcasz te dwie śruby (śrubokręt płaski bądź krzyżakowy), delikatnie zdejmujesz górną część obudowy (listwę). Zrzucasz na 7 czy 8kę i delikatnie wysuwasz linkę. Powinno pójść bardzo sprawnie, żadnych trudności nie przewiduję.

Sam miałem co prawda tylko st-ef50. Porównując oba schematy (dokładniejsze shimano techdocs) widzę, że w środku wygląda to bardzo podobnie. Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...