djzygi Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam, mam juz od dłuższego czasu rower Scott Scale 50, dziś robiłem mały porządek w domu i chciałem przestawić rower ale niestety tylny hamulec Avid Juicy 3.5 wręcz się zakleszczył! Przypuszczam iz powodem było naciskanie hamulca przez moją małą córkę. czy ktoś może mi wyjaśnić lub wskazać odpowiedni temat gdzie się dowiem jak odpowietrzyć hamulec Avid Juicy 3.5??? dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Nie wiem czy Juicy 3.5 to to samo co Juicy 3, ale znalazłem coś takiego http://www.forumrowerowe.org/topic/48809-hydraulika-odpowietrzanie/ . A córce nie pozwalać dotykać klamek od soczystych . Co do zakleszczonego zacisku, był zaciśnięty bez tarczy? A może wystarczy go odkręcić i rozepchać klocki śrubokrętem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzygi Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 dziekuje za odpowiedz, niestety jest zacisniety na tarczy i ani rusz! bede starał sie sam to zrobic jak mi sie nie uda to przejde sie do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 W zadnym wypadku nie powinno sie tak stac, rower stal w normalnej pozycji ? a moze wisial do gory nogami itp ? od samego naciskania klamek tak by sie nie stalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzygi Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 rower stoi cały czas w domu w pokoju, na pewno był kilka razy naciskany hamulec bo widziałem ale nie zdawałem sobie sprawy z tego, w mojej mijscowosci własnie zamkneli 2 tyg temu Serwis rowerowy (chyba nie szedł interes) teraz tak naprawde to juz nie wiem co mam robic, albo musiałbym sie wybrac troszeczke dalej lub istnieje jakas opcja zrobienia tego samemu bez strzykawki i reszty oprzyrządowania?? wszelka pomoc/sugestie bedą mile widziana. dziekuje Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Tak, możesz użyć 2 strzykawek i butelki płynu DOT4. Ponadto potrzebujesz torxa T10. Nie uda się tego zrobić bez przynajmniej jednej strzykawki. Niestety, trzeba kupić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzygi Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Andrew dziekuje za pomoc, niestety nie mieszkam w PL tylko w UK i problem jest taki ze na necie za bardzo nie mogę znalezsc takiego oprzyrządowania do odpowietrzenia hamulców, a nawet nie wiem jak mają wyglądac te strzykawki, czy to są zwykłe czy moze specialne, moze jakas oferta z polskiego Alledrogo była by mile widziana??, zakupiłbym, a ojciec by mi przesłał do UK, chyba ze ktos tu na foum oferuje takie cuda?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Są na allegro zestawy zrobione przez kogoś za 30,-. Samemu też możesz taki zrobić, jest temat temu poświęcony. Sent from my HTC Magic using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Zwykła, najzwyklejsza strzykawka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzygi Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Są na allegro zestawy zrobione przez kogoś za 30,-. Samemu też możesz taki zrobić, jest temat temu poświęcony. Sent from my HTC Magic using Tapatalk mozesz zapodac jakis link?? Zwykła, najzwyklejsza strzykawka. Cos takiego w domu mam, ale zebym ja to wiedzial jak odpowietrzyc! Jabys mnie zapytal o diagnostyke audi to bym Ci odpowiedzial ale rowery to dla mnie czarna magia! Ale widze ze bede musial sie w koncu zacząc interesowac bo u nas juz prawie wiosna i pora rozruszac sie... dziekuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzygi Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 kupiłem zestawik za 9 funtów na ebay, sprzedający podesłał mi 2 linki, w pierwszym jest instrukcja manualna w PDF'ie w kilku jeżykach, drugi link to filmik z Youtube, który dokładnie pokazuje jak zmienić klocki hamulcowe oraz jak odpowietrzyć hamulce. 1. http://www.sram.com/_media/techdocs/95-5015-019-000.pdf 2. http://www.youtube.com/user/SRAMtech#p/u/21/GzZkEIrCBJ0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.