Skocz do zawartości

[Konferencja] Konferencje na temat polityki rowerowej we Francji

oligator

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Konferencje na temat polityki rowerowej we Francji w 6 miastach (Katowicach, Wroclawiu, Krakowie, Rzeszowie, Lublinie i Warszawie) 1-7 marca 2011 - zaproszenie a zarazem prosba o nawiazanie wspolpracy

Nazywam sie Olivier SCHNEIDER, jestem francuzem, kilka lat mieszkalem w Polsce, we Wroclawiu, teraz mieszkam we Francji, jestem czlonkiem FUB (francuska federacja uzytkownikow rowerow).

Pisze na tym forum bo planuje na marzec organizacje serii konferencji w roznych polskich miastach, na temat przemian "rowerowych" w ciagu ostatnich lat we Francji.

Krotki spis tego, co bede chcial przedstawic mozna znalezc tutaj : https://docs.google.com/View?id=ddrsntjt_274c9smbbch

Jezeli ktos moze pomoc, prosze o kontakt przez maila lub najlepiej wypelniajac online formularz : https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dGp1ZkR0ZFFXTURxcy1XUWRpZlRPYnc6MQ

Przydaloby mi sie troche pomocy od Was, mianowicie :

1. Merytorycznie

Jestem ciekaw co z tego co przewidzialem wam sie wydaje interesujace, a co nie. A moze w ogole inny temat zwiazany z rowerowa Francja wam sie wydaje ciekawy? Napiszcie!

Dodatkowo chcialbym przed konferencja skontaktowac sie telefonicznie z kims z Was, zeby omowic sytuacje rowerzystow w waszym miescie (i skonfrontowac to z tym co przedstawiaja wladze miasta)

2. W roli lokalnego korespondenta

W kazdym miescie w ktorym bedzie konferencja chcialbym miec korespondenta lokalnego, ktory bedzie bral udzial w konferencji, bedzie udzial glosu zadajacym pytania, itd. Najlepiej zeby byl to ktos znany wsrod rowerzystow i urzednikow

3. W roli przewodnika

Zeby moc prowadzic ciekawa debate, wiedzac choc troche jaki jest kontekst lokalny, chcialbym przed konferencja sie przejechac rowerem po miescie. Jezeli ktos mnie oprowadzi, i zwroci uwage co jest godnego uwagi, a co absurdalne, to bede mogl ciekawiej porownac to z ostatnimi zaleceniami we Francji.

4. Logistycznie / nocleg

Same lokale w zaleznosci od miasta powinne byc uzyczone przez alliance française lub instytut francuski. Ale mam mimo tego kilka potrzeb logistycznych. Mianowicie byc moze w niektorych miastach bede potrzebowal noclegu, moze bym mogl liczyc na jakis skrawek podlogi u kogos kogo znacie.

5. Dla spotkania lokalnego

Konferencje bede sie odbywac w ciagu dnia roboczego, i beda oficjalnym, otwartym dla kazdego, spotkaniem organizowanym przez FUB/MdR i konsulat francuski. Chcialbym jesli to sie uda zeby skorzystac z obecnosci w roznych miastach, zeby w mniej formalnej formie spotkac sie z lokalnymi rowerzystamii przedstawic jak moglaby wygladac wspolpraca na linii FUB/MdR.

Z gory dziekuje

Olivier SCHNEIDER

Brest à pied et à vélo, zrzeszenie bedace czlonkiem federacji FUB : www.fubicy.org

heikki29@gmail.com

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...