Krokodylak Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Witam Mam rower Unibike Crossfire GTS z ramą 23' chciałbym zmienić na coś mniejszego myślę o ramie 20' (Mój wzrost 182cm) Chciałbym zmienić tylko ramę bez wymiany osprzętu, amora itp. Upatrzyłem sobie ramę Accent Shannon 20' ze zdjęć wynika że nawet linki są tak samo prowadzone. Geometria też podobna. Będzie dobra ? Może jakieś inne propozycje? Pozdrawiam
Rulez Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Trzeba będzie kupić nowe stery, Accent ma A-head klasyczne.
Krokodylak Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Napisano 9 Stycznia 2011 A rama od Kelly's Axis rozmiar 19 ? Na co patrzeć szukając ramy krosowej do 300 zł ?
Cuberider Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 Do 300 zł to tylko takie nie markowe no name kupisz. Accent Shannon wydaje się sensownym rozwiązaniem Przy przekłdce części z Crossfire'a nie powinieneś mieć żadnych problemów jedynie dać nowe pancerze linek i stery. Do tego Shannon jest lżejszy od ramy Crossfire
Krokodylak Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Napisano 9 Stycznia 2011 Z markowych biorę pod uwagę tylko używane ramy. Pancerze i linki przytnę. Poza tym chyba rurę sterową też będę musiał skrócić? Rower zdecydowanie powinien stracić na wadze
Rulez Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Pancerze i linki przytnę. Poza tym chyba rurę sterową też będę musiał skrócić? Nie koniecznie, to zależy jaką długość będzie miała główka z nabitymi sterami.
Moloch89 Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Zawsze można dąć podkładki pod mostek, możliwe że będziesz też musiał dokupić inny suport, sztyce. http://allegro.pl/sprzedam-rame-author-codex-i1404120321.html
Rulez Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Sztycy w Accencie nie będzie musiał zmieniać, za to w Authorze - tak. do tego przerzutkę przednią.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.