zyla82 Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Witam! Jako iż w lutym emigruję do Australii, to już pomału rozglądam się za jakimś fajnym rowerem do XC. Może ktoś bardziej doświadczony pomoże wybrać coś fajnego, poniżej podaje linki do rowerów jakie udało mi się wyszukać w rozsądnej cenie w Australii, wszystkie podane modele mają podobną cenę 1200AUD. Niektóre marki rowerów są lokalne z tego powodu trudno o jakieś konkrety na ich temat, ale z pewnością prezentują się interesująco. Listę podaję w kolejności w jakiej ja się zapatruję na nie. 1. Trek 6000 [2011] 2. Apollo Aspire 3. GT Avalanche 1.0 [2011] 4. Malvern Star XCS 7.0 [2010] - chyba najlepszy osprzęt (ale nie podoba mi się wygląd) 5. Specialized rockhopper 6. Avanti Agressor 1 Ważę ok. 80kg wzrost 175cm. Rower służył będzie do jazdy po buszu no i w terenie suchym (Australia). Obecnie w Polsce posiadam GT Avalanche 3.0 [2009] i jestem całkiem zadowolony z tego roweru. Z góry dzięki za pomoc w wyborze.
ukaniex Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Po buszu?! To może kangura. P.S. Poszukaj używanych, lepiej na tym wyjdziesz.
Bugatti Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 A musisz rower kupić tam, czy możesz nabyć maszynę w PL i przewieść?
zyla82 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Napisano 8 Stycznia 2011 Teoretycznie mogę nabyć tutaj i wysłać go drogą morską, ale czas transportu to ok 2-3 miesiące, a koszt transportu samolotem znaczny. Do tego kumpel kumpla zamawiał rower w Polsce i po drodze na antypody gdzieś wyparował. Tak więc nie wiem czy jest sens bawić się w transport z Europy do Australii, choć wiem że tutaj za te pieniądze kupiłbym lepszy rower. No ale coś za coś.
Bugatti Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 A może kup tu wszystkie części oprócz ramy i tylko ją w australii.Na pewno rowerek byłby na lepszym osprzęcie.
Rulez Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie jazdę po buszu, nawet trudno przez niego przejść. Tu za Ghosta wyjdzie Ci po przeliczeniu podobna cena już z wysyłką do Australii, a osprzęt lepszy : http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=44847
zyla82 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Napisano 8 Stycznia 2011 Dzięki za linka, przemyślę zakup w tym sklepie. Co do jazdy po buszu to jest takie coś jak drogi pożarowe, oraz utworzonych jest wiele singli dla MTB. W Polsce jazda po lesie to nie po lesie, ale po leśnych ścieżkach A z tych podanych przeze mnie to który najlepszy?
Rulez Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Przecież te rowery (nawet Ghost) mają różną geometrię (zupełnie inaczej sie na nich siedzi/jeździ) więc kupowanie bez przymiarki tylko na podstawie osprzętu to pomyłka
zyla82 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Napisano 8 Stycznia 2011 Racja w 100%, dlatego będę musiał poszukać Ghosta we Wrocławiu, bo póki co to jeszcze w Polsce jestem. Dlatego skłaniam się bardziej do zakupu roweru na miejscu.
Rulez Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Tyle, że cena Ghosta loco Australia wynosi 3900 zł, u nas za tyle chyba nie ma ...
zyla82 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Napisano 8 Stycznia 2011 Mi chodzi tylko o przymiarkę, a później ewentualnie zakup gdzieś w internecie. Nie mam zamiaru w Polsce roweru kupować.
Rulez Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Ghosta i Tkeka można przymierzyć, GT znasz, Speca raczej nie warto przymierzać (no chyba, że model Comp znajdziesz taniej), dziadowsko wyposażony jak na swoją cenę. Reszta to już w Australii , jednak mniemam, że może być z tym pewien problem.
zyla82 Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Napisano 13 Stycznia 2011 Obecnie w polu moich zainteresowań pozostał Trek oraz minimalnie droższy Giant. Oba rowery warte są uwagi, wiadomo że będąc na miejscu przymierze się do nich i któryś wybiorę bądź też znajdę coś na wyprzedażach z 2010 roku. Dodatkowa opinia na temat tych rowerów na pewno mi pomoże w wyborze. dzięki
Rulez Napisano 14 Stycznia 2011 Napisano 14 Stycznia 2011 Trek ma ciężką sprężynową Torę, Giant powietrznego Recona -to jednak spora różnica
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.