Lukasz71 Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 Witam, w moim fullu o skoku 130mm/120mm posiadam dwie opony Kenda Karma 2.0 kevlar. Opony wydają mi się trochę za wąskie i zbyt mało komfortowe. Chciałbym je wymienić na coś szerszego, bardziej komfortowego, a przy tym o podobnych właściwościach trakcyjnych oraz podobnej masie. Moja jazda to 2/3 teren, 1/3 asfalty. Czyli podsumowując, musi być wygodniej a rower powinien równie dobrze przyśpieszać i zachować dobrą trakcję w lesistym terenie. Mój typ, to Racing Ralph 2.25 Evo na przód i Race King 2.2 Supersonic na tył. Jak myślicie, nie spowolni mi to roweru i wzrośnie komfort podróżowania? Z góry dziękuję
Lukasz71 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Napisano 7 Stycznia 2011 Kenda Karma 2.2 odpada ze względu na większe opory i sporo większą wagę.
bobiik Napisano 7 Stycznia 2011 Napisano 7 Stycznia 2011 Witam. Ze swojej strony polecam Continental Race King w wersji 2.2 Przejechalem na nich ,co prawda dopiero paredziesiat kilometrow ale moge powiedziec ze doskonale sprawdzaja sie w szeroko pojetym lesnym terenie jak i na asfalcie.
Lukasz71 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Napisano 7 Stycznia 2011 Na przód wolałbym coś konkretniejszego niż Race King 2.2, dlatego skłaniałbym się do Racing Ralpha 2.25 Evo. Czytałem gdzieś, że ma niskie opory toczenia. Widziałem te opony (Ralphy) w rowerze kolegi i są wyraźnie szersze od Karm 2.0.
Lukasz71 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Napisano 8 Stycznia 2011 Geaxy Saguaro 2.2 ważą 720 gram, czyli 250 gram więcej niż moje Karmy 2.0. Łącznie pół kilo więcej na samych kołach. Ten wybór odpada. Lekkie koła do podstawa
Andrew Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 Nie. Saguaro waży 640g. Jeżeli aż tak bardzo zależy Ci na masie, to może lepszym wyborem będzie racing ralph. Tylko mało gumy na niej...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.