bobek1993 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Mam na imię Dawid , mam 18 lat , jeżdżę arkusem 505 2 ht sport i dziennie jeżdżę 48 km. Postanowiłem wymienić przerzutki na takie same, jakie były zamontowane standardowo w moim rowerze z powodu zużycia : tylne shimanoo tx 31 i przednia shimano turney , wymieniam tez korbę shimano , suport zostawiam , manetki stref 50 7 rzędowe , wolnobieg zwykły shimano , nie posiadam kluczy ani doświadczenie w rowerach , czy w ogóle mam szanse założyć i wyregulować to wszytko co zamierzam kopic ? Na manetki, wolnobieg, korbę i przerzutki, mam od 200 do 300 no 350 zł może, a wiec malutko. Może coś lepszego doradzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Jeżeli nie masz doświadczenia w serwisowaniu roweru, to popytaj ludzi gdzie jest dobry i solidny serwis i niech oni ocenią co nadaje się do wymiany, a co nie. Jak się da to odwiedź więcej niż jeden serwis - mniejsze ryzyko, że ktoś Cię naciągnie na niepotrzebne koszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Bedziesz potrzebował kilku kluczy, na pewno do wolnobiegu koszt ok 10-20zł, możeliwe ze kilka imbusów... Z wolnobiegiem jest taka historia ze na 90% sam go nie odkrecisz wiec jak wyżej polecam oddać rower komuś kto to zrobi sprawnie i szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 A ja dodam, że wydawanie pieniędzy na klucze których użyjesz tylko raz mija się z celem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.