SylwekZBO Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam mam zamiar kupić nową korbę do roweru chciałbym żeby była w miare wytrzymała choć wiem,że za takie cene (do 80zł) nie ma czego oczekiwać.Oto moje propozycje chciałby jakąś z tych dwóch:SHIMANO FC-M151 lub FC-191 Z góry dzięki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 http://allegro.pl/truvativ-fived-42x32x22-175mm-promocja-i1400002845.html bierz tą nawet się nie zastanawiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 http://allegro.pl/tr...1400002845.html bierz tą nawet się nie zastanawiaj To jest korba na ISIS z ramionami 175mm. Masz dokładne informacje jaką długość nogi ma SylwekZBO i jesteś pewny, że ma ośke mini ISIS ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SylwekZBO Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Za bardzo nie wiem, jest ona mocowana na kwadrat. A z tych moich propozycji korb u góry nie warto jest ich kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam mam zamiar kupić nową korbę do roweru chciałbym żeby była w miare wytrzymała choć wiem,że za takie cene (do 80zł) nie ma czego oczekiwać.Oto moje propozycje chciałby jakąś z tych dwóch:SHIMANO FC-M151 lub FC-191 Zerknij do oferty cykloturu, w tym budżecie znajdziesz acery, z wymiennymi zębatkami, z mocowaniem kwadrat bądź octalink. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SylwekZBO Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Zerknij do oferty cykloturu, w tym budżecie znajdziesz acery, z wymiennymi zębatkami, z mocowaniem kwadrat bądź octalink. A jak myślisz są to w miare wytrzymałe korby?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 A jak myślisz są to w miare wytrzymałe korby?? Moim zdaniem lepsze od tych zaproponowanych w pierwszej wiadomości. Jeżeli względnie dba się o sprzęt to i taki kwadrat posłuży z 10tys km (mowa o samym suporcie), pod warunkiem jednak prawidłowego montażu. Octalink pewnie trochę krócej, ale z moich doświadczeń wynika, że trudniej wyrobić w nim mocowanie (śruby w kwadracie trzeba czasem dociągać i nie demontować tego bez wyraźnej potrzeby). Rozbieralna korba ma tą przewagę, że w razie zużycia czy nawet skrzywienia można felerną zębatkę odkręcić i wymienić czy naprostować. Chociaż patrząc z innej strony dla pewnej grupy osób (przebiegi do 1tys rocznie) i te niższe modele się sprawdzą. Podsumowując: w tej samej cenie brałbym wersję z rozbieralnymi zębatkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Sprawdź stan swojej osi suportu. Jeżeli jest zużyta, to będziesz musiał ją wymienić i weź raczej Octalink. Jeżeli nie masz ściągacza i klucza, to nawet się nie zabieraj sam za wymianę. Jeszcze jedna ważna sprawa, czyli długość korb. W tej klasie cenowej można wybierać chyba tylko pomiędzy 170, a 175mm ale w większości przypadków to wystarcza. Zmierz sobie długość nogi. Cały opis masz w artykule w BB. Napisz do mnie na priv, to Ci go wyślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Ja mam jeszcze jedno pytanie - jaką długość ma suport, który teraz masz w rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.