PietroPLsz Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam. Mam problem z przerzutką X-9. Wpadłem na pomysł że na okres zimowy rozbiore rower na części, zakonserwuje i złoże gdy znów będę miał jeździć. Wszystko ładnie pięknie ale po zamontowaniu przerzutki(odkręcałem ją z całym hakiem) nie jest równolegle do trybów kasety. Czy jest jakiś specjalny patent na wkręcenie haka? Czy może kółeczka wcale nie muszą być równolegle? Nie wiem czy to istotne ale mam Kellys Magnus 2010. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 A założyłeś linkę czy tylko przerzutkę przykręciłeś ? Bo moim zdaniem przerzutka bez linki to nigdy nie będzie równolegle do kasety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PietroPLsz Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Co może dać naciągnięcie linki? Troche to bez sensu. Jestem prawie pewny ze podczas odkrecania przerzutka byla idealnie rowno. Teraz tak nie jest i wydaje mi sie ze to przez hak, bo minimalnie sie kołysze ale nie jestem w stanie juz bardziej go dokrecic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 A na pewno dobrze wkręcasz ten hak? Może śruba nie weszła idealnie i dlatego jest pod skosem? Czy może kółeczka wcale nie muszą być równolegle? Względem czego? Kasety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PietroPLsz Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 jak znajde jakis aparat to moge jutro porobić zdjęcia haka i takiej ym.....czegoś. Tak, względem trybów kasety. Już wcześniej gdzieś to tam napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu83 Napisano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Przerzutki SRAMa mają to do siebie, że nie układają się prosto. Dodatkowo hak może mieć (albo zawsze ma) nieco luzu. U mnie na X-7 tak to wygląda. Temat pojawił się już gdzieś na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aztej Napisano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Hak przerzutki na pewno powinien być na sztywno przykręcony do ramy, natomiast u mnie wózek przerzutki nie jest idealnie prostopadle do osi koła. Jest delikatnie wychylony w stronę koła, nie wiem czy tak ma być bo kilka gleb było po drodze i mogło się delikatnie wygiąć. Biegi wchodzą idealnie to nie robię z tego zagadnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.