Rondel96 Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 ten schwinn to nie jest wcale taki zły rower, znajomy ma i sobie chwali(zmienił amora na rebe). Jeżeli na nic się nie zdecydowałeś to faktycznie(jak netta1987 napisał) wymień sobie kółka na jakieś dość lekkie i może przy okazji opony.
Artro Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Koła swoją drogą, ale na amorze też odczujesz dużą różnicę w jeździe. Przy tej klasie roweru nie ma co się porywać na Sid czy Fox'a. Weź Rebę SL a resztę pieniędzy przeznacz na zmianę np. napędu.
Fenthin Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Nikt nie mówi, że jest zły. Ale przyznaj, pakowanie widelca za 1500zł albo i więcej do roweru, który nowy kosztuje 2000zł jest chyba jednak bez sensu patrząc na to ekonomicznie.
Krzysiek10 Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Yeti1232 przy kupnie amortyzatora musisz zwrócić uwagę również na hamulce jakie masz. Jeśli masz tarcze to nie ma większego problemu, jeśli natomiast v-ki to tu zaczynają sie schody bo większość nowych (droższych) amortyzatorów nie ma mocowania pod te hamulce. A jakbyś chciał zmienić na tarcze to musisz wyłożyć troszkę kasy bo dobre hamulce to minimum 500 zł a do tego jeszcze kola (lub same piasty). Tak więc radziłbym się zastanowić i najpierw pozmieniać te części, bez których nie ma mowy o dalszej rozbudowie roweru
senjiro Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Ja tam jestem zdania że jak kupować amor to tylko pod tarcze. To przyszłość, już raz się więcej amorków ze średniej i górnej półki produkuje pod tarcze. Spróbuj kupić Rebe albo Sida pod V`ki. Sam jeździłem na V`kach i kiedy przyszedł moment na kupno nowego amora, to jak sobie policzylem ile wydam na koła i uwzględniłem fakt że chciałbym mieć ramę tylko pod tarcze to taniej wyszło mnie kupno całego roweru
Fenthin Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Yyyy.. znajdź mi obecnie produkowany widelec do XC z co najmniej średniej półki, który ma pivoty, ale nie ma mocowania pod tarcze?
yeti1232 Napisano 8 Stycznia 2011 Autor Napisano 8 Stycznia 2011 bylem dzisiaj w rowerowym i różnica w koszcie serwisu pomiędzy fox a rs to 30 zl wiec fox i jeszcze gdy sie zapytalem czy reba dobra to powiedzial ze to dobry amorek aale jak sie zapytalem o porownaie foxa i rs'a to ze jak porownanie fiata z audi oczywiscie fox lepszy
senjiro Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Yyyy.. znajdź mi obecnie produkowany widelec do XC z co najmniej średniej półki, który ma pivoty, ale nie ma mocowania pod tarcze? Oczywiście masz racje, ale czy mając w perspektywie kupienie tarcz opłaca się w takowego inwestować? Ja bym się wstrzymał i kupił DISC only.
Kellysbicycles Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Z tego co wiem to SiD'a WC nowego z gwarancją dostaniesz za ~1600zł, a FOX nowy z gwarancją kosztuje ~2000zł<. Szczegół A tak na serio to jak możesz brać Fox'a to bierz Fox'a. Co do różnicy pracy Reby i SiD'a to pracują tak samo. Bebechy podobne i ten sam tłumik. SiD jest lżejszy. Pytanie masz V'ki czy tarcze? Pod V'ki ciężko będzie coś znaleźć. PS. Czemu jak yeti napisał, że ma 14 lat zaczęli niektórzy mówić "po co ci taki sprzęt" ? Przecież on tak samo czuję różnicę między Rebą a np. XCR'em jak inni.
Artro Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Z tego co wiem to SiD'a WC nowego z gwarancją dostaniesz za ~1600zł O.o, podzielisz się linkiem? Sam jestem skłonny się zainteresować WC w tej cenie. Normalnie po tyle chodzi Race
Kellysbicycles Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Hmmm.. Rzeczywiście Race. Ale w wyprzedaży ostatnio na alledrogo widziałem niebieskiego WC za 1699zł. Teraz go już nie ma. Faktycznie trochę mnie poniosło. A jako ciekawostkę tu używany Fox z pivotami! - http://allegro.pl/fox-32-f80-rl-v-brake-idealny-stan-slaskie-i1401575039.html
Rondel96 Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 Kolego przechodź na tarcze też ostatnio przeszedłem i jestem zadowolony
netta1987 Napisano 8 Stycznia 2011 Napisano 8 Stycznia 2011 moja propozycja chodź nie ja sprzedaje do tego http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=296_38_102_128_302&products_id=5474 i hamulce nawet używane i masz zestaw na którym już można i maratony jechać za cenę fox-a + hamule myślę że taka opcja jest optymalna
Kellysbicycles Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 I ja poprę nettę1987. Taki set byłby optymalny. Jakies Elixir'y 5 albo Slx'y byś do tego kupił i miodzio. Oczywiście jak masz wystarczająco kasy to wideł byś mógł Rebe wziąć a nawet SiD'a ale tylko jak masz. Nie brałbym Fox'a/SiD'a kosztem tych kół.
KosteQ Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 Za 2000zł można kupić już XXa. Ja bym Ci polecił starszego Sida. Pracują nieźle, są lekkie i używki w niezłym stanie można dorwać za 800-900zł, a resztę kasy przeznaczyć na lekkie koła lub hample. np. http://allegro.pl/rock-shox-sid-sl-okazja-bcm-i1400507384.html http://allegro.pl/rock-shox-sid-race-2008-xtr-tune-fox-i1392303003.html
Kellysbicycles Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 Ja tam bym używek nie brał. Przynajmniej nie takich starych. Toż ten koleś chyba nim po bułki do sklepu nie jeździł przez te minimum 2 lata. XX jest cięższy od WC. Jest nawet coś takiego jak WC XX. Ale też jest cięższy od zwykłego WC.
netta1987 Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 myślę że recon nie ustępuje w pracy sid-owi starszemu a jest o wiele sztywniejszy i na pewno posłuży 2 lata czy ile będzie trwało zbieranie środków na coś nowego a stosunek jakość/waga/cena ma naprawdę świetny o ile zdążysz kupić tego co ci wysłałem bo cena jest świetna
typniepokorny Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 Takie mam pytanie z ciekawości, bo kiedyś miałem starego sida team. Czy nowe sidy mocno różnią się na plus w stosunku do tych z goleniami 28?
netta1987 Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 sztywność o wiele kultura pracy kto co lubi mi lepiej blokada o wiele ale waga gorsza
senjiro Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 sztywność o wiele kultura pracy kto co lubi mi lepiej blokada o wiele ale waga gorsza Tłumaczenie: Amortyzator ma dużo większą sztywność i charakteryzuje się lepszą płynnością pracy. Ma inną blokadę - nie na sztywno. Do minusów można zaliczyć większą masę niż w SIDach z poprzednich lat.
KosteQ Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 Sam kupiłem używanego Sida 2007 i nie mam powodów do narzekań. Jeśli jest w dobrym stanie, działa i był serwisowany tak jak powinien to nie powinno być z nim problemów. Co racja to racja że XX jest ciężki ale za to manetka hydrauliczna, która nie będzie się tak zapychała jak z linką.
miskov17 Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 Ma inną blokadę - nie na sztywno Z tego co wiem, sztywną blokadę miały wersje z tłumieniem Pure, Motion control chodził tak jak chodzi. http://allegro.pl/amortyzator-r7-28-6-1-1-8-ahead-skok-100-mm-i1390721133.html i koniec sporu reba vs sid
senjiro Napisano 9 Stycznia 2011 Napisano 9 Stycznia 2011 Z tego co wiem, sztywną blokadę miały wersje z tłumieniem Pure, Motion control chodził tak jak chodzi. http://allegro.pl/am...1390721133.html i koniec sporu reba vs sid No i pogodziłeś wszystkich
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.