Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] sid vs reba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To chcesz kupić amorka za ok1500zł a nie stać cię na wydanie raz na rok czy dwa 150zł w przypadku rs i 180 na foxa?No to sorry ale najlepiej to kup Suntoura.Tam sie serwisowac przewaznie nie oplaca

Napisano

Jak chcesz mieć łatwy w serwisowaniu amor to kup sobie Manitou.

A tak poza tym, to powiedz jaki masz rower bo może faktycznie nie warto ładować do niego takiego drogiego amortyzatora

Napisano

To chcesz kupić amorka za ok1500zł a nie stać cię na wydanie raz na rok czy dwa 150zł w przypadku rs i 180 na foxa?No to sorry ale najlepiej to kup Suntoura.Tam sie serwisowac przewaznie nie oplaca

nie naciskajcie go tak na tego Foxa chce RS niech kupuje , najlepiej Sida World Cup oczewiscie

Napisano

:wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash: ...

Jeśli masz zamiar kupić np. Rebe SL lub SiD Race to samą pracą nie będą się różniły gdyż w obu tłumiki to Motion Control, poza tym to czy będzie twardy czy nie zależy od tego jak mocno sobie go napompujesz.

Bierz Sid'a ponieważ jest lżejszy około 100g od Reby.

Napisano

kolego też mam 14lat (witaj w klubie) miałem Sida 2006, raidona, przez miesiąc r7 kolegi i teraz mam foxa. Wynik: Fox, fakt, że ważę 70kg ale na foxie jezdzi się o niebo lepiej naprawdę.

Napisano

rower to schwinn mesa lt ale dużo żecy będę wymieniał na końcu rama boblighta akurat portfel mój a nie rodziców niestety ;/ a serwis foxa 199 z uszczelkami dust weaper czy jakos tak stac mnie na serwis tylko czy to full serwis ze wszystkii uszcelkami cy tylko te dust waper i rebe sam zserwisuje moze pomoc wójka a foxa raczej nie

Napisano
ale dużo żecy będę wymieniał

To weź i słownik kup.

Mówisz, że kasa Twoja. Nie wiem ile czasu spędzasz na rowerze ale ja najpierw bym się porządnie zastanowił czy aż tak drogi amor jest mi potrzebny. Ostatnio kupiłem używanego foxa za połowę tej ceny i długo nad tym myślałem. Mając 14 lat co chwila coś mi wpadało do głowy a po pewnym czasie odstawiałem to w kąt i zajmowałem się czymś innym. Zastanów się jeszcze nad tym.

Napisano

Takie błędy wcale nie są zależne od tego, na czym piszesz. Sam często wchodzę z telefonu i co z tego? Staram się po prostu pisać bez błędów.

Nie wiem, czy jest sens pakować taki widelec do takiej ramy. Mówisz, że chcesz sporo rzeczy wymienić, a może lepiej na razie jeździć na tym co masz i równolegle zbierać kasę na nowy rower na porządnej, lekkiej ramie?

Napisano

Wbrew pozorom Foxa nie trzeba tak ostro serwisować, czyli wymieniać uszczelek. Wystarczy olej zmienić raz na "jakiś czas".

Tak samo jest z RS.

Napisano

Dobra dajcie już spokój kupi to co będzie chciał, ale jak piszesz, że inne części też będziesz wymieniać to może lepiej nie kupuj takiego amora tylko coś tańszego i jakieś części.Albo tak jak napisał Fenthin kupić nowy rower.

Napisano

1. Serwis wspomnianych widelców, bez względu na producenta, jest podobny; to znaczy możliwy bez problemu do przeprowadzenia przez użytkownika, podobnie skomplikowany, czyli prosty i wymagający praktycznie tych samych materiałów eksploatacyjnych.

2. Wg mnie to rs wymaga częściej ingerencji serwisowej niż fox, choćby - z mojego doświadczenia - ze względu na gorszą jakość na dzień dobry przy zakupie.

Napisano

ja ci napisze tak amorek jak amorek ale koła muszą być lekkie przy twojej wadze można naprawdę wiele na nich stracić na wadze a zyskać w czasie zamiast amora za 1500zł(sid czy fox) kup za 1300 koła ważące max 1400g i na tym poczujesz różnice a za to co dostaniesz za stare koła + stary amor nawet recon będzie ok a działanie będzie całkiem przyjemne

Napisano

Kurde nie zauważyłem, że już napisałeś jaki masz.Sorry

A więc moim zdaniem to najpierw kup nowy rower bo w tego to za bardzo inwestować się nie opłaca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...