Polaq Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witam. Na nowy sezon planuje zmienić ramę na karbonową i jednocześnie założyć tarczówki, niestety co do tarczy jestem kompletnie zielony. Cena wiadomo że jak najmniejsza ale nie chce czegoś z najniższej półki co nie będzie hamowało i się zaraz rozwali. Jestem juniorem, jeżdżę w XC i ważę ok 56 kg. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 zależy jaki masz na to budżet bo droższe i bardzo chwalone a zarazem lekkie formule rx czy ich lżejszy brat r1 to spory wydatek jeśli masz budżet powiedzmy koło 500zł to polecam także formule k18 lub coś z shimano typu slx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Mozesz napisac o jakim modelu hamulcow dokladnie myslales? Niektore firmy np. Avid, sprzedaja hamulce w zestawie z tarczami, inne jak Shimano juz nie. Jesli jezdzilbym XC to przy twojej wadze zdecydowalbym sie raczej na mozliwie najmniejsze tarcze dedykowane do hamulcow, ktore mam zamiar zakupic. Jesli zalezy ci glownie na wadze to mozesz poszukac zestawu lub samych tarcz 160 przod/140 tyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Poszukaj na forum, takich tematów jest naprawdę mnóstwo na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.