Milekb Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witam. Mój rower posiada hamulce Avid elixir 5, jednak po wywrotce uszkodził mi się przedni hamulec. W serwisie powiedziano mi że nie mają części zamiennych i szczerze powiedziawszy wolał bym kupić nowy przedni hamulec. Moja waga to 80kg i 186cm. Interesuje mnie hamulec trochę mocniejszy od obecnego ,by nie piszczał tak jak to miało miejsce w elixir oraz by modulacja była wygodna. Kwota maksymalna to 400zł razem z tarczami 200mm lub 180. Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 400 za sztukę czy komplet ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NitroS Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 ...wolał bym kupić nowy przedni hamulec. Z tego wynika że chyba tylko przedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 to po dobrych poszukiwaniach moża znaleźć formule RX czy jak kto woli xtr-a chyba że bardziej w ekstremalnie jazdy to rx da rady albo Hayes stroker trail lub ACE chodź mają trochę negatywnych opinii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Piszczenie jest spowodowane przez klocki, a nie przez sam w sobie hamulec. Do 400 zł kupisz właściwie ten sam hamulec który uszkodziłeś obecnie, może uda Ci się trafić Formula Oro używane, które hamują super lub Avid Juicy 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NitroS Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Albo jeśli masz do nich sentyment to możesz podpytać Andrew'a czy nie ma czegoś na obulenie Albo spytać czy uporał by się z naprawą twojego hebla. http://www.forumrowerowe.org/topic/80935-serwis-serwis-hamulcow-hydraulicznych-avid-formula-shimano-hayes/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milekb Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Który z podanych hamulców ma największą siłę hamowania? Prosił bym o ułożenie w kolejności od najsilniejszego do najsłabszego -avid juicy 7 -avid elixir 5 -Hayes stroker trail -Formula RX -Hayes ACE 2010 -Avid elixir R Aaa. I jeszcze czy moglibyście napisać który jest najbardziej wytrzymały(chodzi mi głównie o klamke). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Hayes Ace > Elixir(obojętnie który) > Formula RX > Hayes Stroker > Juicy Najbardziej wytrzymałą klamkę ma Juicy. No i mam worek części zamiennych w razie czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ile użytkowników tyle opinii. Ciężko jest to pogrupować, ponieważ wątpię żebyś znalazł kogoś kto przejeździł w krótkim czasie na tylu hamulcach.. Jedyne co Ci może pomóc to test w prasie rowerowej. Ja używam Juicy 7 z tarczą 160mm Ashima, hamuje to dobrze, ale jak jeździłem na rowerach z hamulcami Formuly to tamte brały bez porównania lepiej. Wytrzymała klamka? A co chcesz się/pranie na niej wieszać? Wszystkie pewnie mają zbliżoną wytrzymałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Milek - odpowiedz mi na wiadomość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milekb Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 A jak sprawują się te hamulce w porównaniu z Avid code 5 , Shimano Saint? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 a jaki rocznik sh bo sporo się pozmieniało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Jeśli Sainty to tylko 810 . Czterotłoczkowy zacisk, klamka z servo wave, praktycznie nowy saint do tego starego 800 nie ma porównania, wg mnie mają ze sobą wspólną tylko nazwę, no i może przewód . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milekb Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Chodzi mi o Saint BR-M810 Jednak sainty odpadają bo dopiero zobaczyłem jak są drogie(699zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Widzę że propozycji sporo, ten powinien Ci sporo pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.