Skocz do zawartości

[Hamulec hydrauliczny] do 400zł

Milekb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój rower posiada hamulce Avid elixir 5, jednak po wywrotce uszkodził mi się przedni hamulec. W serwisie powiedziano mi że nie mają części zamiennych i szczerze powiedziawszy wolał bym kupić nowy przedni hamulec. Moja waga to 80kg i 186cm. Interesuje mnie hamulec trochę mocniejszy od obecnego ,by nie piszczał tak jak to miało miejsce w elixir oraz by modulacja była wygodna. Kwota maksymalna to 400zł razem z tarczami 200mm lub 180. Dziękuje.

• Mod Team

Piszczenie jest spowodowane przez klocki, a nie przez sam w sobie hamulec. Do 400 zł kupisz właściwie ten sam hamulec który uszkodziłeś obecnie, może uda Ci się trafić Formula Oro używane, które hamują super lub Avid Juicy 7

Który z podanych hamulców ma największą siłę hamowania? Prosił bym o ułożenie w kolejności od najsilniejszego do najsłabszego :)

-avid juicy 7

-avid elixir 5

-Hayes stroker trail

-Formula RX

-Hayes ACE 2010

-Avid elixir R

Aaa. I jeszcze czy moglibyście napisać który jest najbardziej wytrzymały(chodzi mi głównie o klamke).

• Mod Team

Ile użytkowników tyle opinii. Ciężko jest to pogrupować, ponieważ wątpię żebyś znalazł kogoś kto przejeździł w krótkim czasie na tylu hamulcach.. Jedyne co Ci może pomóc to test w prasie rowerowej. Ja używam Juicy 7 z tarczą 160mm Ashima, hamuje to dobrze, ale jak jeździłem na rowerach z hamulcami Formuly to tamte brały bez porównania lepiej. Wytrzymała klamka? A co chcesz się/pranie na niej wieszać? Wszystkie pewnie mają zbliżoną wytrzymałość.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...