Mod Team bogus Napisano 6 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witam, Mam problem dotyczący butów i bloków. Niedawno zakupiłem buty Specialized Sport MTB. Pedały to SPD 770, bloki oryginalne. Po zamontowaniu bloków okazało się, że ciężej wpina się niż przy poprzednich butach. Zauważyłem, że bieżnik po wpięciu opiera się o korpus pedału. Pomyślałem o zastosowaniu jakichś podkładek pod blok, lecz nic takiego nie mogę znaleźć. Proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam bogus92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Podkładki pod bloki dodawane są standardowo do pedałów cranka, może ktoś ma niepotrzebne i Ci je daruje Możesz też sam takie zrobić z jakiegoś twardego plastiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Myślałem nad tym, ale nie wiem jak w takiej samoróbce będzie z trzymaniem się podeszwy. Nie chciałbym, żeby podczas wypinania blok się przesunął. Może są jakieś podkładki specjalnie do tego celu? P.S. Może ktoś ma na zbyciu podkładki od Cranków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Także SIDI ma w ofercie podkładki: Velo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Możesz wyciąć kawałek bieżnika nożem do tapet, często stosowana praktyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Także SIDI ma w ofercie podkładki: Velo Tyle, że ich zadaniem jest ochrona przed wżerami a nie podniesienie bloku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Bieżnika nie chcę wycinać, bo nie po to mam nowe buty. A te podkładki SIDI nie podniosą też nieco bloku? Tylko czy będą pasowały do bloków Shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 No tak, faktycznie. A gdyby tak rozszerzyć otwór i obciąć nadmiar materiału z płytek, do których przykręca się bloki? Tylko, że i tak skądś je trzeba mieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Dokładnie. Myślę nad własnym patentem, ale nie wiem skąd wziąć taki twardy plastik. Chyba, że kupię gdzieś jakież oryginalne podkładki. Może ma jednak ktoś na zbyciu takowe? Oczywiście zapłacę za towar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Lutego 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Pomogło dorobienie podkładek własnego projektu z 1,5 mm stali nierdzewnej. Teraz już wpięcie i wypięcie działa bez zarzutu. Mam nadzieję, że komuś przyda się w przyszłości temat, gdy będzie miał podobny problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 26 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Wrzuć jakieś fotki jak Ci to wyszło bom ciekaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Marca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Wieczorem wrzucę fotki, ale muszę przyznać, że wygląda bardzo dobrze. Fakt, że to nie jest dla maniaków wagi obuwia, ale działa bardzo dobrze (przynajmniej na sucho). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.