Skocz do zawartości

[pulsometr] Polar Cs 200 cad

Witek3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

4 miesiące temu kupiłem sobie w/w pulsometr. Korzystałem z niego 2 miechy, po czym pulsometr leżał na półce przez kolejne dwa. Wznowiłem treningi z wykorzystaniem tego urządzenia i zauważyłem dwie usterki:

- Podczas treningu, przez jakiś czas pulsometr podaje tętno bez zastrzeżeń, aż w pewnym momencie pokazuje jakąś stałą wartość, która w ogóle się nie zmienia. Wszystkie inne dane tj. czas, kilometry, kadencja itd. podaje w porządku, poza tym tętnem. Gdy go wyłączę i włączę ponownie zaraz wyłapuje tętno i znowu wyświetla je cały czas takie samo. Gdy założę go ponownie w domu po jakiś 30 minutach od powrotu znowu działa normalnie. Baterie są praktycznie nowe( instrukcja wspomina o 6 miesiącach intensywnego użytkowania na jednej parze baterii). Może być to związane z temperaturą?

- Od jakiegoś czasu monitorek przestał wydawać sygnały dźwiękowe. Ani przycisków, ani gdy przekraczam strefę. Sprawdzałem w ustawieniach, są włączone. Mogę jeszcze dodać, ze gdy w pomieszczeniu jest bardzo cicho i przystawi się monitorek do ucha to minimalnie to słychać. Wiecie, czy można z tym cos zrobić? confused.gif

Napisano

Pewności nie mam, ale podejrzewałbym jednak baterie w samym liczniku. A temperatura na baterie wpływa solidnie, im zimniej tym gorsze właściwości baterii.

Kupiłem niedawno Sigme Rox i główna bateria niby nowa a nie potrafiła podświetlać licznika, kupiona nówka działa aż miło.

Czujniki leżąc w sklepie są wyłączone, a licznik coś tam w stanie czuwania też wyświetla, chociaż nie wiem jak to jest w Polarze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...