JoeMonster Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Czy ktoś miał okazję testować widelec z taką sterówką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Domniemać można ze jego praca bedzie taka sama jak jego odpowiednika ze zwykłą sterówką, róznica zaczyna sie w sterach bo trzeba kupić odpowiednie. Noooo i samo osadzenie rury w koronie powinno być trwalsze bo jest wieksza średnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoeMonster Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Domniemać można ze jego praca bedzie taka sama jak jego odpowiednika ze zwykłą sterówką, róznica zaczyna sie w sterach bo trzeba kupić odpowiednie. Noooo i samo osadzenie rury w koronie powinno być trwalsze bo jest wieksza średnica. z tego co wyczytałem i z tego co twierdzą producenci ram/amortyzatorów taka sterówka/główka ramy ma poprawić sztywność, jest to w miarę świeży standard ale coraz więcej producentów go zaczyna stosować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 testuje od 3 miesięcy i jest sztywniej i nic poza tym a i drożej i ciężej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoeMonster Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Błąd w nazwie tematu zrobiłem, oczywiście chodziło mi o rurę sterową 1/8 - 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 to chyba nie wiem o jakim mówisz ja mam fox-a dół 1,5 góra 1,125 czyli w twoim zapisie 1i 1/8 i 1i 1/2 czyli tak jak w tytule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 5 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 A propos sztywności Niemieckie czasopismo zrobiło porównanie amorków : ze zwykła rurą sterową, z rurą sterową o zmiennej średnicy i z rurą sterową o średnicy 1,5' dodatkowo porównali QR z osią 15 mm http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=481062 Wnioski każdy sam sobie wyciągnie ( i przetłumaczy co trzeba). Mnie jedynie rozbawiła różnica 3 Nm między zwykłym QR a osią 15 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 testuje od 3 miesięcy i jest sztywniej i nic poza tym a i drożej i ciężej Na moj chłopski rozum jeżeli dysponujemy dwoma takimi samymi amorami tylko z różna sterówką jedyna roznica sztywności powinna znajdować sie w łączeniu sterówka-korona, bo reszta jest taka sama. Nie mowie tu o minimalnych różnicach bo żaden amor nie jest identyczny, ale o takich ktore da sie wyraźnie odczuwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.