zioomus Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 Ostatnio przegladalem CR i zobaczylem taki amorek Fox Suspension 32 F100 RL QR15 i teraz pytanie? Dlaczego jest w tak niskiej cenie? Pomijajac koniecznosc posiadania piasty 15mm i ramy z glowka 1,5cala+odpowiednich sterow to chyba wszystko z nim ok? Oczywiscie dla kogos kto ma zlozony rower na ramie z normalna glowka to kupno takiego amorka raczej odpada, a co jesli mowimy o skladaniu nowego? Czy oplacaloby sie zainwestowac w takich amorek+odpowiednia rama?
netta1987 Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 częściowo sam se odpowiedziałeś gdyż standardy tego amora są nadal mało spotykane o ile oś 15 jeszcze jest dość popularna to rura sterowa w standardzie Taper czyli o zmiennej średnicy zaczyna pojawiać się na naszym rynku i w zawiązku z tym jest małe zapotrzebowanie na takie produkty. rozwijając trochę ramy z standardem Taper są wyposażone w większości właśnie w te widelce lub sidy jeśli chodzi o skok 100-120mm i standard jest dostępny bodajże od 2010r rowerów czyli od końcówki 2009 i jeszcze niewielu ludzi czuje potrzebę ich zmian (ja szukam sida lub fox-a z manetką w tym standardzie pod oś 9mm i jak na razie jest 1 na wszystkie sklepy jakie znalazłem w sieci a trochę ich przejrzałem) swoją drogą harfa będzie oferowała sid-a na oś 9 mm i pod te stery dopiero na przełomie marca i kwietnia i w wręcz zaporowych cenach. podsumowując jeśli masz dostęp do ramy pod takie stery to ten fox jest naprawdę super ofertą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.