kubek20 Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 Witam. Pobrałem sobię grę ze strony torrenty.org, rozpakowałem ją i teraz mam tylko pliki .bin i .cue. Może ktoś wie, co zrobić aby działała ? Pozdrawiam.
Schwefel Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 Ściągnąłeś obraz płyty i teraz musisz go wypalić Alcoholem albo UltraISO, czy też zamontować w Daemonie.
kubek20 Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Napisano 4 Stycznia 2011 Czyli po prostu nagrać to na płytę ? Jestem laikem jeśli chodzi o komputery PS. Coraz fajniejsze się to forum wydaje, piszę o 3 w nocy a po 45 minutach mam odpowiedź
Rocky Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 Plik bin jak nazwa mówi zawiera dane binarne BEZ żadnego opisu o jakie dane chodzi. *.cue jest to tzw. CueSheet, ktory mowi programowi do nagrywania co znajduje sie w pliku *.bin (czyli rozmiar sektora, rodzaj sciezki itp.) Przy nagrywaniu nalezy otwierac obraz poprzez plik *.cue !!! P.s Tak, możesz po prostu nagrać tę płytkę, lub użyć programu (jak już kolega wyżej wspomniał) Daemon Tools i tam stworzyć wirtualny napęd i zamontować obraz płyty (taki wirtualny CD) Wrzucam dwa linki, gdzie masz informacje krok po kroku jak to zrobić: link 1 link 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.