wojtek164 Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Witam, zacznę od początku, pewnego razu zakupiłem u użytkownika sebastianek_2014 na allegro grę GTAIII na konsolę PS2, kto się orientuje ten wie że w wersji na konsole GTA nie ma wbudowanej mapy w grę, tylko jest ona dodawana do gry w wersji papierowej. I właśnie kupując na allegro przyciągnęła mnie oferta tegoż użytkownika, który oferował właśnie ową grę wraz z mapką, jak się okazało, grę dostałem ale bez mapki. Sprawa może wydawać się całkiem błaha, ale dla mnie taka nie jest. Po pierwsze: dla kogoś kto nie miał styczności z tą grą, jest problem żeby odnaleźć się w mieście (fabuła gry) po drugie: od takich małych oszustw się zaczyna a kończy w niektórych przypadkach na dużych przekrętach, zwłaszcza jeśli dodam że podejrzewam że konto to należy do osoby małoletniej. Próbowałem się kontaktować z tą osobą, lecz telefon jest wyłączony (poczta głosowa, gdzie jakiś dzieciak prosi o pozostawienie wiadomości) a na e-maile nie odpowiada, raz odpowiedział że niby wysłał mapkę, ale minęło sporo czasu, więc pewno kłamał. Miałem już taki podobny problem i forum rowerowe okazało się pomocne, dlatego zwracam się do Was forumowicze o pomoc. Fajnie by było gdyby znalazła się osoba z okolic miasta Płaza w woj. małopolskim. Proszę o kontakt na priv taką osobę. Dziękuje i mam nadzieje ze uda mi się rozwiązać w końcu ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CarNeezA Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Poszukaj na internecie może taka mapkę znajdziesz. Z tego typa jakiś burak, ale poszukaj na internecie na pewno taka mapkę znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deoksyryboza Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Znajdź taką mapkę w internecie, wydrukuj i odpuść sobie walkę z takim kimś. Na pewno dla takiej błahostki nie ryzykowałbym dostania negatywnego komentarza. Co innego, jakby Ci wysłał 3 pustaki i "zapomniał" o tym, co sobie kupiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek164 Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Bardziej mi chodzi o to żeby go przestraszyć i żeby uważał jak postępuje z kontrahentami, jak to jakiś dzieciak to się przestraszy i przestanie tak robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 OMG - co to znaczy przestraszyć? Ktoś ma go złomotać, czy nalać kwasu na tarcze hamulcowe czy szeptać pod drzwiami? W takie zabawy baw się sam, a nie wyręczaj innymi. Zawiadom allegro i daj negatywa, a mapkę ściągnij skądinąd. Wystarczy jak na taką błahostkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 3 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Po pierwsze regulamin - temat źle napisany. Po drugie - mamy za Ciebie zgłosić sprawę na policję? Odpuszczanie tematu to najgłupsze co można zrobić. Jeśli z gnojkiem nie ma kontaktu to sprawa na policję. Czasem wystarczy sygnał z policji żeby koleś miał pełne gacie i od razu wyprostował sprawę. A jeszcze jak się mamusia dowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek164 Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ojj, przyznaje, będę musiał się jeszcze raz zapoznać z regulaminem;) Nie chodzi mi złomotanie go, to nie o to chodzi, tylko niech wie że nie jest anonimowy w sieci, jeśli go rodzice nie nauczyli. Na policję nie chce zgłaszać, bo jest to błahostka. Napisałem do kancelarii adwokackiej z polecenia Allegro w jego sprawie, zobaczymy co da się zrobić. W każdym razie dzięki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 5 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Możesz poszukać ludzi z tej miejscowości poprzez naszą-klasę lub facebooka może oni będą pomocni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Taaa, wyobraź sobie teraz taką sytuację że ktoś ciebie prosi abyś zlokalizował jakiegoś typa u siebie w mieście i go "naprostował" za naganne zachowanie w internecie. To zaczyna śmierdzieć prokuraturą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 7 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze. Co z tego, że chodzi o błachostkę Zapłaciłeś za towar - dostałeś niezgodny z opisem > zgłaszasz na policję > informację o tym zgłoszeniu dajesz do allegro > allegro zwraca Ci kasę. Tak to teoretycznie powinno wyglądać. Tu opis z allegro http://allegro.pl/country_pages/1/0/sc/?page=1&sub=5 oraz WARUNKI http://allegro.pl/country_pages/1/0/education/pok/index.php?page=1 Możliwe jednak, że niebiescy oleją temat zasłaniając się pierdołami typu niska szkodliwość ale spróbować nie zaszkodzi, kopie złożenia tematu niebieskim możesz też od razu wysłać sprzedawcy i liczyć, że ten się jakoś ustosunkuje sensownie do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioo Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Możliwe jednak, że niebiescy oleją temat zasłaniając się pierdołami typu niska szkodliwość ale spróbować nie zaszkodzi, kopie złożenia tematu niebieskim możesz też od razu wysłać sprzedawcy i liczyć, że ten się jakoś ustosunkuje sensownie do tego Przestępstwo polegające na oszustwie jest ścigane z urzędu, wiec nie ma tam zastosowania „ niska szkodliwość” itp. powinni wszcząć odchodzenie po twoim zgłoszeniu Moim zdaniem takie zgłoszenie ma dość rozległe działanie: Policja sprawdzeniu okoliczności i ustaleniu danych wezwie go do siebie w celu złożenia wyjaśnień ( skorzysta z pomocy prawnej komendy w jego miejscu zamieszkania) a takie wezwanie powinno być skuteczniejsze od ... Bardziej mi chodzi o to żeby go przestraszyć i żeby uważał jak postępuje z kontrahentami, jak to jakiś dzieciak to się przestraszy i przestanie tak robić. Sam korzystałem z Programu Ochrony Kupujących na Allegro ( co prawda zostałem oszukany na kilka stówek) i otrzymałem zwrot pieniędzy tak ze polecam skorzystać tym którzy czuja się oszukani Inna sprawa jest czy mapa która można znaleźć w internecie jest warta chodzenia, ale tuz już decyzja należy do ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 7 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Dla niego bez mapy gra jest bezwartościowa czyli chodzi o wartość w sumie całej gry To tak jakbyś zamówił auto, a dostarczyliby Ci je bez przedniej szyby. Niby jeździć można ale nie do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.