Rulez Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Ujmę to w ten sposób - trzeba być słabo rozgarniętym żeby napchać tyle kasy za używkę w gruncie rzeczy zwykłego HorstLinka średniej jakości.
tyaxSuper Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Napisano 5 Stycznia 2011 byłem widziałem... stan bdb+, gwarancja + top ze jesli mi sie nie spodoba to moge zwrocic. Pan mial w garazu 5 rowerow full xc od rocky mountian przez cuby i meridy... jesgo synowie sie sciagaja i najgorzej ponoc wypada cube. Cena jest juz nizsza niz na allegro wiec wg mnie warto, gdyz tak jak powiedzial ze nie kazdy damper z 100 skokiem go wykorzystuje. Tu w zestawie jest sztyca, stery, zacisk. Stan dampera jak nowy. Mysle ze za nie cale 2 tys warto gdyz to co jest na allegro jest zdecydowanie gorsze (nowe) a tu mysle ze pogodze cene z jakoscią...to jest moje zdanie. Nie jestem napalony ale wg mnie jest ona warta ceny <2 tys. Jesli nie to prosze napisac choc jeden minus tej ramy - bo rozumie ze damper jest dobry, wiec kwestia ramy tylko zostaje...
Mod Team sznib Napisano 5 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 5 Stycznia 2011 Tu masz jeszcze fajnego Haibike'a, może uda się tanio wylicytować: http://allegro.pl/nowa-rama-haibike-impact-sl-fox-i1388950307.html
OKO Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Pan mial w garazu 5 rowerow full xc od rocky mountian przez cuby i meridy... jesgo synowie sie sciagaja i najgorzej ponoc wypada cube. ..a najlepiej oczywiście spisuje się CANYON
Sol Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Ten Canyon ma rocznikowo juz trzy lata i nie oferuje nic szczegolnego - typowy horst. Dostales tutaj kilka propozycji nowych ram za w sumie niewiele wieksze pieniadze. Wiec o ile o samej ramie mozna powiedziec ze jest normalna, o tyle o jej cenie juz nie.
Rulez Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Kurczę , proszę, nowa rama na poziomie wykonania Cube czy innego Canyona , z damperem i Rebą : http://cgi.ebay.de/CAPIC-Escape-Rahmenset-blau-schwarz-100-mm-Hub-/270652855513?pt=Sport_Radsport_Fahrradteile&hash=item3f042ad4d9
tyaxSuper Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Napisano 5 Stycznia 2011 bez cynizmu prosze... tego nie powiedzial nigdy. tylko nie doknca rozumie niektore wypowiedzi - czesto ludzie pisza o rzeczach o ktorych tylko slyszeli...to tak jak mowi sie ze nie da sie jezdzic bez pampersa. ja po 100km nie odczuwam zadnego klopotu z tylkiem i kolega rowniez nie wiec mysle ze jest to troche nie do konca tak nawet z ramami... wg was jest zla dobra srednia ta rama jak za taka cene. Jak pisalem ze mam 3 tys to podawaliscie linki do ram za 3800. Jak pisalem o rotwildzie to to ze nie bede czul ze to full bo ma skok 60mm, o Viperze ze nie wiadomo co to za firma...wiec pytam sie czy kazda rama full zaczyna sie od 4 tys? przepraszam za ton ale prosze tylko o pomoc. zaraz ktos napisze ze za 600 euro rama + damper + amorek na przod to musi byc cos nie tak... ehhh teraz naprawde ciezko cokolowiek mi zrobic. Wg was ile powinna kosztowac gdybym chcial ja kupic?
Tomciox Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Nie każda rama full zaczyna się od 4tyś zł Napisałeś już w jakim terenie będziesz używał ramy, zapewne zatem nie poczułbyś zbyt wielkiej różnicy pomiędzy np. Canyonem a Viperem. Jazda rowerem ma Ci przynosić radość, po co więc ładować w sprzęt 2x więcej kasy niż to potrzebne? Z praktyki mogę Ci powiedzieć, że marketingowy bełkot firm na temat zastosowanych technologi, ma się często nijak do tego jak się na danym sprzęcie jeździ.
sivydym Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 wg mnie - kupuj... Zawsze to 2 a nie 3 koła - rama rozmiarowo pasuje, w zestawie sztyca i dobre stery, a damper to topowy 23. Za te pieniądze cięzko będzie kupić lepszą ramę. Pojeździsz sezon i zobaczysz czy to jest to czy nie. Zaletą jest także ze gość mieszka niedaleko i z tego co napisałeś jest w miarę rozsądny.
Rulez Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 wg mnie - kupuj... Zawsze to 2 a nie 3 koła - rama rozmiarowo pasuje, w zestawie sztyca i dobre stery, a damper to topowy 23. Za te pieniądze cięzko będzie kupić lepszą ramę. Lepszą niż co, niż ten średniawy Canyon ? ma przepłacić bo "gość jest w miarę rozsądny" o Viperze ze nie wiadomo co to za firma.. Wiadomo co to za firma. Belgijska, rowery są sprzedawane np. też w UK. http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=59168 A co do wykonania - zlecają produkcję na Tajwanie, tak jak Canyon , Cube, Specialized czy inny Cannondale ...
tyaxSuper Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Napisano 5 Stycznia 2011 o to chodzilo... nie o to by ktos przytaknal ze dobrze robie kupujac ja bo tego nie chcialem tylko o to zeby nie bylo przerostu formy nad trescia... po co komus 200 koni w samochodzie skoro jedzi tylko po miescie, ok fajnie miec ale ja wiem ze nigdy nie pojade na zaden wyscig w grudziadzu nie ma tyle gorek wiec mysle ze <2000 jest to dobry sprzet zwlaszcza z takimi dodatkami...wiem mozna miec cos lepszego ale to wiaze sie z zakupem poza miejscem zamieszkania i wieksza kasa.Mailem 3 tys ale jesli za 2 jest cos dobrego i godnego uwagi to czemu nie...sam pracuje w handlu i wiem jakie sa praktyki stosowane przez znane marki. sadze ze bedzie to rozsadny zakup nie najgorszej ramy z dobrym damperem. Chcialem uslyszac za i przeciw, uslyszalem dobre za, zas przeciw byl wg mnie slabo uzasadniony ale tez go wysluchalem. do Rulez: kolego napisz mi czy znajde rame z takim damperem, sterami, sztyca i zaciskiem <2000 zł. Jesli tak to ok masz racje ale napisz mi co tej ramie dolega? Szału moze nie ma ale nie sadze by to byl zly sprzet. Chyba ze masz inne podparte dowodami wnioski to wyslucham
Rulez Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Nie bądź śmieszny, za 2200 zł masz nową ramę Viper, z takim właśnie damperem i zawieszeniem virtual dodatkowo zaprojektowaną do amortyzatora o skoku 100 mm, a stery i zacisk to w tym wypadku żaden argument PS podałem Ci nową ramę Capic (również zaprojektowana pod amortyzator 100 mm) z takim samym damperem, jakościowo nie gorszą, za to po sprzedaniu Reby sporo tańszą Głupio się napaliłeś, ale to już nie moja sprawa ...
sivydym Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Lepszą niż co, niż ten średniawy Canyon ? ma przepłacić bo "gość jest w miarę rozsądny" Przepłacać to rzecz wzgledna - co komu potrzeba. Jeden kupi Dacie Duster bo duża, 4x4 i tania a drugi za te $$$ kupi używaną Mazde MX-5 - który przepłacił skoro jeden i drugi kupili sobie "nowy" samochód. A marka która gorsza ( pewnie każdy z nich ma inne zdanie ). Full fullowi też nierówny - jeden bedzie do wyscigów, inny kanapa, kąty, sztywność no i brand bo to jak widzę podstawa itd ale trzeba kiedyś kupić i taki rower żeby wiedzieć jaki kupic następny. A cena jest dobra bo rurki dostał prawie w gratisie liczac ile kosztuje sam fox, sztyca i stery. Viper jednak droższy o 10% no i to ze nowy to zaden argument skoro gwarancja to 12 miesiecy...
aegis Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 tez bym sie nie pakowal w tego Canyon-a, cena jak dla mnie spora jesli rama ma ok. 4lata(ja za swoja z 2008r.dałem 1650 z RP23(GF Hifi Pro 2008). Jesli nie zamiezasz jezdzic po "wariacku " to ten Haibike jest ciekawa opcja(takie moje zdanie) Na aledrogo jest Canyon z 2010r. ponizej 2k http://allegro.pl/canyon-nerve-mr-100mm-2010-rok-i1390490865.html A tu masz mojego faworyta : http://allegro.pl/jamis-dakar-xcr-expert-rama-i1392161480.html
Rulez Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Przepłacać to rzecz wzgledna - co komu potrzeba Przepłacić to nie jest rzecz względna , jak powyżej udowodniłem, Jakiś merytoryczny argument za przepłacaniem za tą Srednią używkę ?
JoeMonster Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Pozwólcie, że się podepne pod temat Czy ktoś miał doczynienia z fullami od canyona, konkretnie ta rama: http://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b=2148. Jak to się sprawuje w praktyce?
tyaxSuper Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Napisano 5 Stycznia 2011 koledzy, mam 178 cm a podajedzie ramy w rozmiarze 19 cali... wiec odpada. 1600 mnie uczyni ta rama jesli ja wezme... i opada zakup sterow sztyce itp jesli chcialbym nowa...ok juz jestem napietnowany. zastanowie sie i pewnie decyzja zapadnie wieczorem
Koen Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 85mm z tyłu to jest bardzo mało. Nawet jeśli jeździsz w lekkim terenie to czasem trafi się coś większego i musisz ustawić damper tak żeby w takich wypadkach nie dobijał, a wtedy zalety posiadania takiego fulla będą wątpliwe.
Rulez Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Możemy tu sobie pisać co chcemy, gość się napalił i nie docierają rzeczowe argumenty.
tyaxSuper Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Napisano 5 Stycznia 2011 to pewnie tworcy Scalpela na rok 2011 nie wiedzili co robia wkladajac mu 80mm.... nie napalilem sie ale pytam sie czy ktokolwiek jezdzil na tej ramie? czy to tylko dywagacje na podstawie zdjec. tak dla potwierdzenia: http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul/6405/4rss/ od siebie dodam: Bolenia 2,6 kg, 64 cm tez nie mozna wyciagnac kołowrotkiem za 55 zł bo to tandeta - tylko shimano zostaje, a jednak...konkrety Panowie. NIe twierdze ze jest to wypasiona rama ale sstosunek cena - jakosc jest wg mnie ok.
Rulez Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Tak sobie myślę jak bardzo trzeba być zaślepionym żeby przepłacać za używkę jeśli za 1600 zł jest fabrycznie nowa rama z damperem znanej i uznanej Szwajcarskiej firmy z zawieszeniem Virtual pod amor o skoku 100 mm (w faktycznym rozmiarze 18") : http://cgi.ebay.de/Rahmen-BMC-Shiver-01-2008-Polished-White-Gr-M-/220712462819?pt=Sport_Radsport_Fahrradteile&hash=item33637ce9e3 Normalnie, głupota ludzka nie zna granic
Tomciox Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 @Rulez, trochę więcej tolerancji człowieku. Nie każdy musi wyznawać te same poglądy co Ty, jeden kupuje tylko przez net i nie boi się zakupów za granicą, a inny woli kupować "z ręki do ręki". Szanujmy się. BMC jest faktycznie super ofertą
Rulez Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 Szanuję człowieka i jego pieniądze, dlatego "delikatnie" daję mu do zrozumienia, że się myli, przecież nic z tego nie mam ... nic nie zyskam na tym, że dobrze wyda swoje pieniądze, sam popełniłem wiele błędów, więc staram się innych od nich ustrzec ... niestety na zaślepienie niewiele można poradzić ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.